icon

Akútny hemoroid a pôrod

ivi175
22. aug 2023

Mamicky, prosim vas, rodila niektora s akutnym hemoroidom. Som 39 tyzden, hlavicka nizko, krcok makky, do 1 cm a od vcera rana hemoroid ako svet. Samozrejme skusam vsetky mozne prostriedky na skludnenie. Nie je pre mna novinkou, mam ho od 1. tehotenstva pravidelne, ako bonus aj vytlaceny konecnik. Jednoducho, radost zit. Len ci nemate skusenost, ci ma nechaju rodit prirodzene, ci sa to vobec to zvladnut.
Nazor odbornikov mam, ide mi naozaj o realne skusenosti vytrapenych maminiek. Dakujem.

katarinka89
22. aug 2023

@ivi175 po pôrode sa ti to môže práve naopak ,,stiahnuť dnu,,. Jasne,ze tlaky pri pôrode spôsobia namáhanie konečníka ale keď porodiť, vtiahne sa to. Hlavička na konečník teraz dosť tlači a nemá sa to kam vsunut. Neboj budeš milo prekvapena- zn.vlastna skúsenosť 😘

nicole003
22. aug 2023

@ivi175 tiez som s tym bola u chirurga pred porodom, gumickovanie som uz nestihla. Porod v pohode, len pri zasivani si museli dat pozor. Tiez mi to zhorsovalo magnezium, dala som si znizit davky kedze ma z toho prehanalo.

ivi175
autor
22. aug 2023

@katarinka89 Dakujem za skusenost. Ja uz zacinam mat pocit, ze sa toto 3.tehotenstvo neda prezit, nejde mi pomaly ani na posteli sa obratit a nemyslim si, ze som nejaka rozmaznana. 🙈

ivi175
autor
22. aug 2023

@nicole003 Takze vas nechali rodit, ziaden akutny cisarsky sa nekonal.

tanyan
22. aug 2023

Pri pôrode sa moje hemoroidy neriešili, ale počas tehotenstva a aj počas dojčenia som používala Avenoc (masť a čapíky).
Ale skôr som chcela pridať skúsenosť ku vyjadreniu "nejde mi pomaly ani na posteli sa obrátiť." Veľmi mi pomohol krém Traumeel S. Manžel mi s ním hlavne po pôrode natieral bedrá aj chrbát, lebo ja som bola bolesťou niekedy priam paralyzovaná. Traumeel S má aj cmúľacie tabletky, ktoré som užívala aj počas tehotenstva, keď mi rástol zub múdrosti do sedmičky krížom a podobne...

jaga18
22. aug 2023

Z osobnej skúsenosti môžem napísať, že hemoroid nie indikáciou na sekciu. A pôrod sa dá zvládnuť. Po pôrode mi ho osetrovali a pár týždňov po pôrode som ani nevedela, že som niekedy nejaký hemoroid mala.

ivi175
autor
22. aug 2023

@jaga18 Ano, viem, ze nie je, uz to mam skonzultovane, len mne stale bludi hlavou, ako sa da s takou "marhulou" tlacit dieta. Lekarom to nevadi, ved ich to neboli. Ale asi ked pridu porodne bolesti, bude hemoroid najmensi problem.

jaga18
22. aug 2023

@ivi175 presne, keď prídu pôrodné bolesti bude hemoroid najmenší problém 🙈 Neboj, dá sa to zvládnuť. Ja som teda mala komplikácie počas pôrodu a samotný pôrod a tlačenie trvalo cez 45minut, nakoľko som mala skratenu pupocnu šnúru, takže v tu chvíľu hemoroid bolel najmenej. Po pôrode mi to trochu naprávali aj konečník, potom už len faktu a dubová kôra...

jaga18
22. aug 2023

@ivi175 inak keďže máš do pôrodu ešte týždeň, môže sa trochu stiahnuť. A tak isto môžeš aj prenášať pár dní... ver, že bude dobre a bude tak 😉 Držím palce

luccija
22. aug 2023

@ivi175 berieš Detralex, alebo niečo?bola si s tým teraz u chirurga?kamarátka mala obrovske kŕčové žily na pošve aj hemoroid a rodila normálne.
Strašne čo si ženy vytrpia:(

luccija
22. aug 2023

@ivi175 choď k proktologovi, chirurgovi pre istotu.Aj Ti krváca či len vyliezol?

ivi175
autor
22. aug 2023

@luccija Ja mam vonkajsi a fakt je obrovsky, priserne boli. Dakujem dievcata, verim, ze bude uz zajtra lepsie a dnes v noci este ziadne kontrakcie nepridu. Bola som u proktologa, ten ma tak jemne vysmial, ze preco to riesim teraz, ze mam porodit tretie a potom pridem na operaciu. Ze ziaden problem v tom nevidi.

nicole003
22. aug 2023

@ivi175 ziadny akutny cisarsky. Pre istotu som mala pri sebe nalez od chirurga lebo som s tym bola aj v nemocnici. Aj hematom sa mi tam spravil a valila sa mi stade krv. Horsia bola preeklampsia, vyvolavany porod a dalsie problemy. Tiez som bola rada ked uz bolo po.

nicole003
22. aug 2023

@ivi175 inak mne dost pomohla kostihojova mast

ivi175
autor
22. aug 2023

@nicole003 To sa ako dalo zvladnut? To muselo byt hrozne.

nicole003
22. aug 2023

@ivi175 veru bolo.dokopy som bola v nemocnici 2 tyzdne. Tyzden po porode ma dost neochotne pustali. Kazde 2 hodiny merania tlaku, riedenie krvi, odbery krvi neustale uz kanylu nemali kde davat lebo sa mi žily zapalovali. Tam mi zistili ze mam 3 oblicky lebo uz aj to mi raplovalo. Uz ked sa u mna internisti striedali tak zacali vyvolavat porod. Vysoky podiel bielkovin v moči, cela spuchnuta, vysoky tlak. Po porode som sa 3 mesiace zotavovala, najhorsie bolo ze som maleho nemohla kojit skrz liekov. Ospravedlnujem sa za ten vylev, ale chcela som len poukazat na to ze aj napriek tomu vsetkemu porod bol prirodzeny a ten hemoroid sa nezhorsil. Dufam aj u Vas to bude v poriadku. Ale urcite by ste to mala pred porodom nahlasit. Ja som mala so sebou viac nalezov. Hematologia, endokrinologia, neurologia, chirurgia. Tiez som necakala ze sa mi vsetko tak dokafre.

ivi175
autor
22. aug 2023

@nicole003 Dufam, ze po porode sa vsetky tieto vase starosti stratili. Dakujem za povzbudive slova. A tesim sa az to cele doboli a odznie.

dani219
21. mar 2025

@ ivi175 ako si prosím nakoniec zvládla ten pôrod s hemeroidami? Pomohlo ti niečo pred/počas pôrodu alebo potom po ňom? Tiež to teraz riešim a náhodou som narazila na túto diskusiu… :(

ivi175
autor
22. mar 2025

@dani219 Ahoj, tesne pred porodom sa ukludnil, nebolel tak priserne, len tam proste bol. Po porode, mi nabehli dalsie 2. Revala som ako blazon. Stolica bola nocna mora, vsetci ma ukludnovali, ze ten tlak od babatka a tlak z porodu uz su prec, ze uz sa to zahoji. A mali pravdu. Takze krem z dubovej kory, neustala sprcha, hlavne studena voda, Fine6 olej, Detralex a prezila som. Nechceli robit cisarsky, lebo ze ked uz mam skusenosti s 2 porodmi bude pre mna 3. porod v pohode, zvladnutejsi ako 1.cisarsky.
Drzim palce silno, ozaj hrozitanska bolest, kto nezazil, nevie.