icon

Alkohol a fajčenie v tehotenstve

19. jún 2025

Pekný deň prajem
Chcela by som sa opýtať žien, ktoré majú podobnú skúsenosť ako ja
Dnes som sa dozvedela ´že som v 11tt lenže mala som niečo ako menštruáciu len o čosi slabšie preto som to ani nijak neriešila.Keďže už zopár rokov mávam kadejaké cykly a krvácania.
Ostala som prekvapená keď mi to dnes na vyšetrení lekár povedal, ale ja som sa včera vrátila z dovolenky kde som si aj čo to vypila a nebolo toho rozhodne málo,skúšala som rôzne atrakcie ako aj tobogány a hlavne ja veľa fajčím a mám teraz obavu, či som neublížila dieťaťu.

tulipanik12
19. jún 2025

Neboj sa, bude v poriadku 😄

denkabemommy
19. jún 2025

Všetky čo sme dieťa neplánovali sme pili a fajčili (s nadsazkou, viem, že nie všetky) 😅, niektoré robili aj extrémnejšie športy ako sa voziť na tobogane (to fakt môžeš aj tehotná). Nič sa nestane, cigarety postupne obmedz a piť už určite nebudeš, keď vieš, že si tehotná

autor
19. jún 2025
@denkabemommy

Všetky čo sme dieťa neplánovali sme pili a fajčili (s nadsazkou, viem, že nie všetky) 😅, niektoré robili aj extrémnejšie športy ako sa voziť na tobogane (to fakt môžeš aj tehotná). Nič sa nestane, cigarety postupne obmedz a piť už určite nebudeš, keď vieš, že si tehotná

@denkabemommy ja ked som si prečítala že čo vlastne sa môže stať keď pijem a fajčím medzi 6 a 8 tt tak ma až zamrazilo a začala som mať neskutocné výčitky že čo ak som plod poškodila a podobne.... o to viac som prekvapená pretože podľa manželovho spermiogramu je nemožné mať dieťa prirodzenou cestou a toto sa stalo....

denkabemommy
19. jún 2025

mňa v 6tt operovali -apendix, nevedela som o tehotenstve, behá mi tu zdravý, až príliš múdry chalan. Takže chápem tvoje obavy o to, či bude dieťa ok ale treba veriť, že bude všetko v poriadku. Nemusíš mať kvôli tomu výčitky, keby si to vedela, tak by si predsa náročky nepila a nefajčila. Teraz to môžešu už napraviť a robiť všetko správne 🙂. Uvidíš na ďalších vyšetreniach u dr, či je všetko v poriadku.

jvasenka
19. jún 2025

tak len aby teraz neboli výčitky že koho to je dieťa ;)

dahra
19. jún 2025

ja som po 2 deťoch, ktoré mám z IVF, otehotnela v 37-ičke s treťou prirodzene. A to som bola už 7 rokov bez vaječníka, s endometriózou. Manžel 100% zlá morfológia. Mne tvrdili už v 35-ťke, že idem do prechodu. Takže tiež som zistila, že som tehotná v 11tt, keď som si uvedomila, že ma nadrapuje z umývačky, vôni a parfémov. Len na margo toto, že lekári povedia, že sa vo vašom prípade otehotnieť nedá.
K alkoholu a fajčeniu sa neviem vyjadriť, nikdy som nefajčila, málokedy si dávam alkohol.

evcagabi
19. jún 2025

Ja som tak pila a fajcila kym som nezistila, ze som tehotna. Boli vtedy vianoce, silvester. Po zisteni ani kvapka