icon

Antibiotiká v tehotenstve: Skúsenosti a rady

2. feb 2025

Ahojte, ste tu niektorá častejšie chorá v tomto období? Ja som pred dvomi týždňami douzivala antibiotiká čo som na nich skončila pri chrípke a dnes som zase musela ísť na pohotovosť a doktor nerád ale dal mi lieky lebo som zase chorá. Bojím sa či to neuškodí nejako malej v takom štádiu už som 31 týždeň. Máte niektorá skúsenosti a bolo všetko ok? Gynekológicka mi povedala že radšej lieky ako byť chorá ale tak často 🥺

viestta
2. feb 2025

Viac skodia toxiny uvolnovane bakteriami do krvneho obehu ako spravne naordinovane ATB

ivik4
2. feb 2025

? Ja som mala v tehotenstve niekolko antibiotik ,infekcie aj kiahne a dieta mam ok . Radsej antibiotika ako choroby

leona1234
2. feb 2025

Ja som v tehotenstve 32 tt mala obojstranný zápal pľúc z kovidu. Katastrofálny stav, dávali mi širokospektrálne ATB, veľa kortikoidov a ktovie čoho ešte. Našťastie dieťa zdravé. Lekári musia vedieť čo sa smie a čo nie.

autor
2. feb 2025

Ďakujem vám za odpovede, je to moje prvé tehotenstvo tak radšej sa popytam človek sa obáva všetkého keď je to prvýkrát. Áno doktori by mali vedieť, ale naposledy mi predpisali práve také čo tehotné nesmú hneď mi ich gynekologicka zmenila. Preto som sa chcela uistiť či môžem v takom krátkom časovom intervale brat znovu antibiotiká. Človek sa nezotavi poriadne ešte z jedného a už druhé 😔

tinkybinky
10. mar 2025

Podpor si imunitu 🌿❤️