icon

Antidepresíva v skorom tehotenstve

jaju_ska
13. feb 2015

ahojte baby. Tak dnes som po mnohych testoch co som si stihla urobit od stredy pretoze stale bola jedna ciarka uplne slabucka bola u gynekologicky a ta nam povedala ze tam nieco je ma to 3,90mm ale ze to este embryom nebudeme nazyvat. Hovorila o nejakom utvare naplnenym tekutinou. Povedala ze o desat dni mame prist znovu a vypocitala ze by som mala byt v 4tyzdni. Avsak nevedela som o tom a dlhodobo uzivam frontin (to iste ako xanax alebo neurol) teraz som dostala velky strach ci to nejak uz nemohlo poskodit plod ako sa pise v pribalovom letaku, ak ano akym sposobom ho moze poskodit? Nemate prosim niektora s tym skusenost ze ste uzivali tieto lieky ked ste nevedli ze cakate mimko alebo povas celeho tehotestva? Dakujem vopred za radu, som zufala kedze doktorka uz nerobi a ide vikend ;(

marcela2015
13. feb 2015

Ahoj...tieto lieky som sice nebrala ale pri dcerke som od sameho zaciatku uzivala rozne antidepresiva aj po porode...mala je zdrava,usmiata sikovna...ani som ju nekojila..nemohla som ale vobec jej to nechyba...neboj sa vsetky lieky su zle pre tehotenstvo ale to neznamena ze mozu naozaj ublizit nestresuj...lekar ti povie co a ako...drzim palce m

jaju_ska
autor
13. feb 2015

citam uz o nejakych abnormalitach a podobnych veciach.. vystrasena som ze az.. . ale dakujem za aspon ako take ukludnenie 🙂

pandrava
13. feb 2015

@jaju-ska ahoj ja som brala antidepresiva pri oboch tehotenstvach a dievčata su uplne zdravučke len som nekojila.a ešte užívala som nízku davku liekov

jaju_ska
autor
13. feb 2015

ja uzivam na srdce bisomerck a ten vysadit nemozem to mi hned povedali ze kojit kvoli nemu nebudem moct. zamrzelo ma to ale clovek si nenavybera. no na tieto lieky som uplne zabudla sa spytat, som prvorodicka takze som v tomto uplne zmatena ze co a ako takze mi ani na um neprislo ze by mohli ohrozovat plod. a teraz ked som precitala pribalovy letak tak som sa zacala bat. a je pisane ze moze poskodit plod. ale ako ho moze poskodit nenapisal. takze nerobim momentalne nic ine iba googlim 🤐

feist
14. feb 2015

@jaju_ska Ahoj. Z toho ze si to brala doteraz si nic nerob,po prvé na tom nic nezmeníš,po druhé s bábätkom nezdieľas este krvný obeh,cize je to podobne ako s alkoholom. V podstate platí,a príroda to ma dobre vymyslene,ze kým nevie žena ze je tehotná,nemôže alkoholom uškodiť dieťatku.samozrejme za normálnych okolnosti,čiže do nejakého 4-6tyzdna to vie.s alprazolamom sa ale urcite poraď v pondelok u gyn/psychiatra.neviem ake antidepresíva užívali baby co tu spomínajú,v každom prípade ale alprazolam počas tehotenstva nie je v poslednom trimestri odporúčaný.vrodenymi chybami ta strašiť nejdem pretože posledný trimester sa ta zatial netýka,len daj na to pozor,urcite preber s lekárom.

jaju_ska
autor
14. feb 2015

Dakujem velmi pekne 🙂