Bábätko nízko v 31. týždni tehotenstva
Dobrý už od 28 týždňa mám bábätko nízko a tlačí má veľmi tvrdne mi brucho a mám menštruačné bolestí, minule som ostala v nemocnici 3 dní. Dnes som 31tt a doktor povedal že je veľmi nízko bábätko a hlavička tlačí dole ak vydržím do 8.4 bude dobre, chcem sa prosím opýtať malý ste to tak niekto ? Porodili ste a bolo všetko v poriadku ???otočilo sa ešte bábätko veľmi sa bojím....
Vydrž za každú cenu do toho 36. - 37. týždňa a čo najmenej sa hýbaj. Neriskuj, deti skôr narodené môžu mať ťažké mentálne poruchy. Mozog potrebuje aspoň 36 týždňov na vývin.
Pozri skupinu predcasniatka je tam milion pribehov, moj siel v 31tt napriek lezaniu v nemocke od 25tt, je uplne ok, neboj!
@anonym_autor ako ti baby radia, hlave maj kľudový režim aby dieťaťko vydržalo čo najdlhšie. Mám kamarátku, ktorá porodila v 32tt, je maličká je v poriadku ale bála sa o ňu riadne a strašne maličká bola keď sa narodila. Takže čím dlhšie, tým lepšie, aspoň ten 36tt
Babatko sa da v dnesnej dobe v takomto tyzdni v pohode zachranit.Otazka znie s akymi prognozami.Takze na tvojom mieste by som len lezala a nevztavala.Je to tazke,ale robis to pre sivit svojho dietata a jeho vyhliadky.
Malu som tak sesternicu, tá tiez cca od 32 týždňa už len ležala, dotiahli to na akútnu sekciu v 36 týždni.Maly je v poriadku.
Určite sa snaž hlavne ležať, nijaká námaha,aby bábätko bolo čím dlhšie v brušku. Áno,aj veľmi skoro narodené detičky sa dajú zachrániť,ale každý deň dlhšie v brušku je pre nich len dobre. Takže fakt len wc, kúpeľňa a ležať.
Vydrž za každú cenu do toho 36. - 37. týždňa a čo najmenej sa hýbaj. Neriskuj, deti skôr narodené môžu mať ťažké mentálne poruchy. Mozog potrebuje aspoň 36 týždňov na vývin.
@evkatk samozrejme, ze chce vydrzat ale asi to neni o tom, co chce a nechce. napisali ste to akoby ju uz tehotenstvo nebavilo a sama sa rozhodla, ze uz staci
@autorka zvladnente to. aj keby sa babatko teraz narodilo, je to uz ok tyzden, lekari by mu pomohli. aj teraz urcite robia vsetko preto, aby ste potiahli co najviac spolu. viem, ze sa to tazko hovori ale skuste byt co najviac v klude. to je jedine, co teraz mozete spravit.

Ja som mala tiež okolo 30 týždňa malú nízko. Mne nasadili progesteron a mala som kľudový rezim. Kým som neprešla 8 mesiac som nevstavala veľmi len fakt wc, sprcha a jedlo (viem že sa to už neodporúča ale robila som to takto). Vydržala som do 37+0 a potom mi praskla plodová voda. Budem držať palce 🙏 ideálne keby vydrzis aspoň do 34 tuším do vtedy dozrievajú najviac pľúca a potom sa už opatrenia poľavujú.