icon

Bolesť hrdla a ucha na začiatku tehotenstva

8. jan 2022

Ahojte, som na začiatku tehotenstva (5-6tt). Od včera večera ma bolí hrdlo a strašne ucho. Dnes som mala zvýšenú teplotu 37. Kloktam si slanou vodou. Bolesť ucha je strašne silná. Myslíte si, že si môžem dať ušné kvapky? Neublížim tým nejak bábätku?

mauduska
8. jan 2022

Podľa mňa máš zápal mandlí ktorý ti prešiel do stredného ucha alebo naopak. Šla by som s tým k doktorke.

autor
8. jan 2022

@mauduska ja už mandle nemám. Ale tiež si myslím, že je to od hrdla. Ale ucho ma bolí aj keď si naň pritlačím

mauduska
8. jan 2022

aha. no ak ťa bolí hrdlo a ucho zároveň, tak to máš jedno z druhého. Tak či tak by som šla k doktorke, aby sa to ešte nezhoršilo.

autor
8. jan 2022

@mauduska ja plánujem ísť, len dovtedy si potrebujem nejak pomôcť

alenka1986
9. jan 2022

Jasne daj si usne kvapky, skus nahrievat. Babu neublizis.

adulikka
9. jan 2022

Mne pomohlo na bolesť ucha, zabaliť do látky soľ , taku kocku, obdĺžnik si sprav,dobre zábal ,založ látku nech sa soľ nevysype ,daj na 30 sekúnd do mikrovlnky a priložiť opatrne na ucho ,ja som pri ležala ,mne to veľmi pomohlo , spravila som si to dvakrát za sebou , treba držať na uchu kým nevychladne. Potom napíš či pomohlo .

lucopeda
10. jan 2022

na ucho odporucam nahriat sol vo vreckovke v mikrovlnke a prilozit na ucho, s usnymi kvapkami sa radsej poradte v lekarni (je to sice len octanovy roztok, ale istota je gulomet 🙂 )

autor
10. jan 2022

Ďakujem Vám za rady. Včera v lekárni mi dali kvapky do ucha a pastilky do hrdla. Kvapkám si aj zohriaty olivový olej do ucha, bolesti zatiaľ výrazne ustúpili. Ak sa vrátia, tak skúsim tú soľ ako píšete 😊