icon

Bolesť kŕčových žíl v tehotenstve

luciakovacova3
29. okt 2022

Ahojte, končím práve 36 tt, tento týždeň mám neskutočne bolesti pri krcovej zile pod pravým kolenom, bola som aj v 7 mesiaci u cievneho,kde mi predpísal aj pančuchy, teraz som tam bola znova,s tým že sa mi tam spravi flak alebo modrina a bolí to, pozrel, postlačal, pomeral a popočúval... povedal, že je to proste z tlaku z chrbtice na cievy a nervy skúšať iba pocvičiť a vydržať do pôrodu,z vnútra je to v poriadku že vraj.... máte niektorá aj takúto skúsenosť??🙏🏻

evkamotka
30. okt 2022

Nosis kompresne podkolienky/pancuchy? Podla toho, kde to mas. Kompresia robi zazraky

luciakovacova3
autor
30. okt 2022

@evkamotka no dala som si to na tú nohu tak uvidím ďakujem

kofolala
30. okt 2022

@luciakovacova3 ja som mala toto iste v tehu a brala som aj detralex pred aj po tehotenstve. Tak isto pančuchy cele tehu a dôležité je ich donosit este aj v 600nedelí

kofolala
30. okt 2022

@evkamotka 👍 presne tak kompresia je najlepší liek na krčove . Mne to ešte zlepilo aj starú žilu spred tehotenstva

luciakovacova3
autor
30. okt 2022

@kofolala tak teda nechám to na tie pančuchy, len som si sprvoti myslela že sa mi tam robí zapal povrchový kvoli flaku a bolesti...tak snáď to bude ok

luciakovacova3
autor
30. okt 2022

@kofolala mne nechcel predpísať nič, že baby som len nosila pančuchy

kofolala
30. okt 2022

@luciakovacova3 ano záleží od doktora , každý inak . Moja gyn.,že detralex mi dovoli len do 8mes. A pridem do nemocnice na poradne a tam mi hned predpisali detralex. Este aj po pôrode dohliadali či ho beriem .Dokonca po pôrode môžeš dostať aj fraxiparin na 600nedelie- tam je väčšie riziko trombozy ako v tehu. Ale tie pančuchy su najdôležitejšie podlam mňa. Sama som pocitila rozdiel keď som ich poctivo nosila (aj cez leto v 40st.😩 ) . takže určite to nevzdavaj a nos. Ak by si mala akutny zapal alebo sa ti niečo nezdalo (jedna druha opuchnutejsia ako druha, horúcejšia ako druha, zmena farby atd) hneď na pohotovosť, môže sa aj to stať, nemusí.. veľa zdravia tebe aj bábätku🍀

evkamotka
30. okt 2022

@luciakovacova3 musis si ich dat rano este v posteli skor nez vstanes a dat dole az vecer ked uz budes lezat v posteli

luciakovacova3
autor
30. okt 2022

@kofolala ďakujem pekne 🙏🏻