icon

Bolesť krížov v tehotenstve

26. sep 2025

Ahojte , fakt blbá otázka ale verím že mi poradíte
Som v 18 týždni tehotenstva . A dnes má akoby seklo no není to seknutie , proste ma bolia kríže , cítim to veľmi pri chôdzi , neviem sa poriadne zohnúť a aj pri ležaní či sedení to veľmi cítim , ísť na pohotovosť? Pomôžu mi tam? Stalo sa to nejakej zienke?

anonym_27471d
26. sep 2025

@anonym_autor nie nešla by som

zmrzlinka2021
26. sep 2025

@anonym_autor povedia ti daj si suché teplo a zdrbu ťa za zneužívanie pohotovosti

autor
26. sep 2025

Skúšala som snáď všetko 😞

pribinak
26. sep 2025

Normálne chod. Nikto tá za níc nezdrbe.

marca12
26. sep 2025

@anonym_autor Zavolaj na urgent a uvidis,co ti povedia. Ci ti vobec mozu nieco pichnut. Bolest chrbtice sa lieci dlhsie. To neprejde zo dna na den. Ale urcite to ries aj s lekarom,lebo sa to bude zhorsovat.

anonym_d1a334
26. sep 2025

Nie nesla by som s tymto urcite na pohotovost, ani by mi nenapadlo ze je to nejaky akutny stav na pohotovost (nie, nie je). A realne Ti nic silnejsie aj tak nemozu dat.

Mna v 30tt ze seklo, nie ze "boleli krize" ako pises ale riadne ma seklo ma, nedokazala som prejst na wc a strielala mi taka bolest ze az. Suche teplo, a oddych. To je jedina vec, co mi povedal kazdy lekar, nic ine Ti nebudu davat v tehotenstve. Takze je sice pekne ze si "skusala vsetko" ale problem mas len dnes zatial... Mne trvalo 2-3dni kym preslo.
Nech si cim skor fit.

euka210
26. sep 2025

@anonym_autor pockaj do zajtra. Ja som mavala bolesti, krce cez chrbat, len raz som sla na pohotovost ked ma bolest zrazila fakt az na kolena a nevedela som sa ani dvihnut. Co tehotnej mozu dat...infuziu s novalginom a gvajakuran...ten kupis aj v lekarni a mozes aj v tehu. Plus Panadol na bolest. A oddych a oddych.

zuzinka888
26. sep 2025

Chod! Aj ja som si myslela ze ma ofuklo alebo seklo- a potom ma v noci brala zachranka- babo neprezilo. Radsej ist " zbytocne ako potom lutovat. Ked mozu/ musia na pohotovostiach osetrovat ozratych pubertuakov a bezdomovcov preco by neosetrili tehotnu zenu!! Pohotovost sluzi ako nahrada lekara( v poobednych hodinach ci cez vikendy. A tvrdenie ze na pohotovost patria iba vazne pripady ci zivot ohrozujuce je mytus!! - to mi povedala pani na dispecingu kym som cakala zachranku. Drzim palce a dufam ze tvoja navsteca bude " zbytocna" a obaja ste v poriadku.

kitycat
26. sep 2025

@anonym_autor a sla by si kebyze nie si tehotna?

denkabemommy
26. sep 2025

Nešla by som, ak by bolo moc zle, tak v pondelok ku obvodnému. Vieš, majú tam prípady ako sepsa, anafylaxia, nehody, rôzne závažné problémy a ty prídeš o 8-9 večer, že ťa bolí chrbát. Veľmi škaredo sa na teba minimálne pozrú a právom.

anonym_2aa348
26. sep 2025

Nepomôžu podľa mna. Moja sestra keď bola tehotná tak bola niekoľkokrát s chrbticou a max paralen. Žiadne iné lieky nedajú. Skôr by som to riešila s fyzioterapeutom..

anonym_7519c1
26. sep 2025
@denkabemommy

Nešla by som, ak by bolo moc zle, tak v pondelok ku obvodnému. Vieš, majú tam prípady ako sepsa, anafylaxia, nehody, rôzne závažné problémy a ty prídeš o 8-9 večer, že ťa bolí chrbát. Veľmi škaredo sa na teba minimálne pozrú a právom.

@denkabemommy je rozdiel urgent a pohotovosť

anavixy
26. sep 2025
@anonym_7519c1

@anonym_7519c1 nie vsade a nie pre kazdeho…

denkabemommy
26. sep 2025
@anonym_7519c1

@anonym_7519c1 áno najmä v tom, že urgent je v nemocnici a pohotovosť v poliklinike, vo väčšine miest nefungujú obe možnosti. Takže si to nazvi ako chceš, obyčajná bolesť chrbta o večernej hodine tam nemá čo robiť. 🤷🏼‍♀️

majus2323
26. sep 2025

@anonym_autor keby nie ste tehotná tak vás tam pošlem , žiaľ , ako tehotná ( bolesť krížov naozaj bežná vec v tehotenstve a aj seknutie) nemáte moc na výber čo sa liečby týka. Akurát tam môžte niečo dobré chytiť v tomto necase chodia tam ľudia s chripkou, covidom atď. Nedajú vám nič svetoborné. Lieky viete aké môžte na bolesť, skôr riešiť vhodný cvik , suché teplo ( môže ešte zhoršiť, nemusí) oddych atď. Ak to bude pretrvavat smer obvodný lekár. Držte sa.

majus2323
26. sep 2025
@majus2323

@anonym_autor keby nie ste tehotná tak vás tam pošlem , žiaľ , ako tehotná ( bolesť krížov naozaj bežná vec v tehotenstve a aj seknutie) nemáte moc na výber čo sa liečby týka. Akurát tam môžte niečo dobré chytiť v tomto necase chodia tam ľudia s chripkou, covidom atď. Nedajú vám nič svetoborné. Lieky viete aké môžte na bolesť, skôr riešiť vhodný cvik , suché teplo ( môže ešte zhoršiť, nemusí) oddych atď. Ak to bude pretrvavat smer obvodný lekár. Držte sa.

@majus2323 pozor ak cítite bolesť a myslíte si , že to má niečo s bábätkom tak bezpodmienečne treba ísť. Ak viete že sú to určite len kríže, choďte, ale nič super vám nedajú.

anonym_65f6c0
26. sep 2025

@anonym_autor Určite ny som nešla, poznáme..

anonym_8f4832
26. sep 2025

@anonym_autor šla by som. Si tehotná, nevieš, či Ťa seklo alebo sa deje niečo iné. Na pohotovosť, ale na gynekologickú. A šla by som určite.

autor
26. sep 2025

Tak baby šla som na pohotovosť , nedalo sa vydržať a sama pani sestrička mi povedala že pokiaľ som tehotná treba prísť aj zbytočne ako raz pozde, vraj im tam chodia fakt aj bezdomovci a sopľaci ktorým dokopy nič není ako písala aj vyššie pani.
Ostávam tu , bábätko mi tlačí tam kde nemá plus mi tam niečo opuchlo. Ďakujem za rady a názory 🤍

reela
26. sep 2025
@anonym_autor

Tak baby šla som na pohotovosť , nedalo sa vydržať a sama pani sestrička mi povedala že pokiaľ som tehotná treba prísť aj zbytočne ako raz pozde, vraj im tam chodia fakt aj bezdomovci a sopľaci ktorým dokopy nič není ako písala aj vyššie pani.
Ostávam tu , bábätko mi tlačí tam kde nemá plus mi tam niečo opuchlo. Ďakujem za rady a názory 🤍

@anonym_autor potom napis, kde bol pes zakopany, a co s tym urobili. Drz sa! Ty aj babatko

zuzinka888
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dobre si spravila. Drzim palce- nech ste ok.

sevrin
26. sep 2025

Na pohotovosť môžeš ísť vždy, keď sa ti zrazu zhorší zdravotný stav a cítiš sa nekomfortne. Od toho pohotovosť je, zdravotné odvody si platíš (ak nie si práve poistenec štátu), tak máš na to právo. Môže sa stať, že na pohotovosti ti odhalia zdravotný problém, ktorý by viedol ešte k väčšiemu zhoršeniu zdravotného stavu a až potom by ťa zdrbali, prečo si neprišla skôr, takže nenechaj sa odradiť radami niektorých tunajších odborníčok.

deti95060810
26. sep 2025

videla som ako na urgent v noci RZP doviezla pani čo ju seklo. nemohla spraviť ani krok. ležala vedľa mňa.
nikto po nej nekričal ani nemal blbé reči. pani tehotná nebola , dávali jej infuzky.
takže aj seknutie ošetria na urgente.