icon

Bolesť obličiek v 5. týždni tehotenstva

19. dec 2025

Ahojte, žienky, potrebujem poradiť.
Mám 37 rokov a čakám svoje prvé bábätko. Od utorka mám bolesť v oblasti obličiek – je to taký pálivý, horúci pocit. Mala som aj miernu virózu, bola som trochu chorá.
Bola som u svojej obvodnej lekárky, ktorá mi urobila vyšetrenie moču pomocou testovacieho papierika a crp z prsta, ktoré vyhodnotila hneď v ambulancii. Na internete som však čítala, že takéto vyšetrenie nemusí byť vždy dostačujúce hlavne pri začínajúcom zápale. Očakávala by som skôr klasické vyšetrenie – teda odber krvi a odoslanie moču do laboratória, nie iba tento rýchly test.
Úprimne neviem, čo si o tom mám myslieť. V čakárni bolo veľa ľudí a bolo už dosť hodín– bojím sa či vyšetrenie nebolo odfláknuté alebo je to naozaj v poriadku? Je v tehotenstve normálne mať bolesť obličiek? Nemyslím bežný tlak, ale práve taký pálivý, horúci pocit.

Mali ste niektoré podobné problémy v tehotenstve? Budem vďačná za každú skúsenosť.

anonym_f9b892
19. dec 2025

@anonym_autor sestra je teraz v 39tt, presne ako si bola ty, jej začali bolieť obličky. Bola to silná bolesť, neprestalo to, bola chvíľu aj v nemocnici. Našli jej zápal močových ciest. Dostávala infúzie. Ťahá sa to s ňou celé tehotenstvo. Dúfam že jej vytúžené vymodlené bábo bude ok. Mám dve deti a nikdy som takéto problémy nemala. Možno by som skúšala u gynekológa.

autor
19. dec 2025
@anonym_f9b892

@anonym_autor sestra je teraz v 39tt, presne ako si bola ty, jej začali bolieť obličky. Bola to silná bolesť, neprestalo to, bola chvíľu aj v nemocnici. Našli jej zápal močových ciest. Dostávala infúzie. Ťahá sa to s ňou celé tehotenstvo. Dúfam že jej vytúžené vymodlené bábo bude ok. Mám dve deti a nikdy som takéto problémy nemala. Možno by som skúšala u gynekológa.

@anonym_f9b892 Ďakujem veľmi pekne za odpoveď a za zdieľanie skúsenosti 🙏 Mrzí ma, čím si tvoja sestra prechádza, verím, že bábätko bude v poriadku a všetko dobre dopadne. Držím jej palce 🍀 Každé tehotenstvo je naozaj iné. Určite sa poradím aj s gynekológom, ďakujem ešte raz.

anonym_7834eb
27. dec 2025

Ahoj ja som v 38tt dostala oblickovy záchvat a poviem ti že horšiu bolesť som nezažila pôrod bol nič oproti tomu. Najhoršie že nemôžeš žiadne lieky ja som strašne trpela nakoniec mi niečo podali lebo by som asi skolabovala.drzim ti palce
Po pôrode som.to nikdy už nemala.klop klop