icon

Bolesť v podbrušku na úplnom začiatku tehotenstva

kika109
25. apr 2022

Dobry den, chcela by som sa spytat, vcera mi vysiel prvy tehotensky test pozit, hcg z krvi som mala cca 100, ale stale ma boli v podbrusku ako na menstruaciu, dnes viac ako vcera. Mate s tym niektora skusenosti?

kika109
autor
25. apr 2022

Horny je dnesny dolny vcerajsi

clori
25. apr 2022

@kika109 si urcite tehotna, blahozelam 🙂 bolesti ako na MS su na zaciatku tehotenstva bezne. mozu sa uplne podobat PMS. kym nekrvacas, bud v klude. ak citis, ze po urcitych cinnostiach ta brusko boli viac, skus sa takym vyhybat alebo aspon obmedzovat to. mozes si kupit magnezko alebo pit magneziove vody (v rozumnej miere, kvoli ostatnym mineralom)

kika109
autor
25. apr 2022

@clori dakujem 🙂 velmi ma zo znepokojuje.. stale chodim na wc pozerat ci som nedostala.. uplne sa citim ako pred menstruaciou este aj navaly mam.. snad vsetko dobre dopadne 🙏 mam pcos tak mam obavy zo vsetkeho uz..

clori
25. apr 2022

@kika109 ja som v rovnakom rozpolozeni 🙂 ale v tehu su akekolvek pocity az velmi normalne. samozrejme, ked dojde ku krvacaniu alebo velmi silnym, bolestivym krcom, budes vediet, ze nieco nie je ok. ak by si mala cervene/ruzove/hnede spinenie, radsej zbehni ku gyn alebo na pohotovost. no kym mas normalny vytok (biely, mliecne sfarbeny ci priehladny), je to v poriadku. mozes byt teraz velmi nafuknuta, mat zapchu alebo hnacku. tiez to bude normalne. prve dni su mozno ako vyrazny PMS.

kika109
autor
25. apr 2022

@clori anoo? Tiez si tehu? V ktorom tt si?
Dakujem.. pomohla si mi sa trosku ukludnit.. dlhsie sme sa snazili tak uz mam teraz strach zo vsetkeho

nikpa
25. apr 2022

@kika109 rozťahovanie maternice, je to bežné a budeš to takto pociťovať ešte niekoľko týždňov. A gratulujem 🙂

clori
25. apr 2022

@kika109 som na zaciatku 5tt. bat sa odteraz budes uz zo vsetkeho. najskor kazdej kontroly, potom porodu, po nom uz aj o drobceka. skus sa upokojit. sama viem, ze je to narocne, ale inak sa to teraz zvladnut neda, len mysliet pozitivne 🙂

kika109
autor
25. apr 2022

@clori no budem sa snazit upokojit.. bola som u dr tak mi dala progesteron vaginalne

ludmilka2407
25. apr 2022

@kika109 ja som pri prvom tiez mala take stavy, ze nonstop som citila brusko a stale som chodila na wc kontrolovat...je to normalne,aj tie bolesti v podbrusku,kedze maternica sa roztahuje

kika109
autor
25. apr 2022

@ludmilka2407 a kedy to prestalo?

ludmilka2407
25. apr 2022

@kika109 tak to tazko povedat,maternica sa roztahuje cele tehotenstvo,dieta rastie,takze vzdy bude nieco pobolievat, tlacit

kika109
autor
25. apr 2022

@ludmilka2407 ale neviem ci je normalne ked dostanem taky krc par sekundovy ako keby som mala zacat krvacat ale prestane to..

tania12
18. máj 2022

@kika109 ahoj, mozem sa ooytat aky presne progesteron ti dala vaginalne? Mne dnes dal moj doktor tiez a v lekarni ma zneistila ze este nevidela tieto lieky davat vaginalne a aj v ketaku pise ze iba na peroralne uzitie. Mam predpisane Progesttanelle200 jednu vecer si mam dat vaginalne. Tiez mam bolesti v podbrusku a mierne jemnohnede spinenie.

clori
18. máj 2022

@tania12 to je v poriadku, mozes si ho zavadzat vaginalne. ja ho beriem tiez. 3x denne vaginalne. je to lepsie ako ustne.

kika109
autor
19. máj 2022

@tania12 ahoj, ja si davam kazdy vecer jednu tabletku vaginalne od zaciatku tehotenstva.. takze je to uplne normalne 🤗

tania12
19. máj 2022

Ďakujem baby za odpoveď🙏 Upokojili ste ma