icon

Bolesť zuba (kaz) v prvom trimestri

2. apr 2023

Nie je to akutne ale zacina boliet. Co robit?

dominika1922
2. apr 2023

Ísť k zubárovi najlepšie. Bolest z neopraveneho zubu vie narobiť väčšie problémy ako chvilkova anestézia 🙂

thoughtfulweirdo
2. apr 2023

Opraviť. Ja som mala opravovaný zub v každom trimestri.

viestta
2. apr 2023

Asi ísť k zubárovi. Tehotenstvo nie je kontraindikácia na návštevu zubára.

nikpa
3. apr 2023

Keď ťa bolí zub tak to je samozrejmé, že treba navštíviť zubára. Tehotenstvo tomu nijako nebráni. Dokonca prvý termín u zubára počas tehotenstva sa odporúča v rozmedzí 14-16 týždňoch a druhý v 30-32 týždňoch, bez ohľadu na to či máš volaky problém alebo nie. Nie je to povinné ale keď to poisťovne preplácajú tak dobre vedia prečo...

janka1011
3. apr 2023

Netuším, odkiaľ pramení ten blud, že v tehotenstve sa nemôžu robiť zuby, ale je to tu takmer denná téma. Keď ťa bolí zub, máš ísť k zubárovi a je úplne jedno v akom trimestri či týždni práve si. Môže ti vŕtat, trhať aj pichať anestézu, tehotenstvo to nijako neohrozuje.

xili99
3. apr 2023

Tak treba ísť k zubárovi a uvidíš, čo ti povie. Či na čo chceš čakať, kým to bude bolieť ešte viac?

vsetkounas
3. apr 2023

Ja toto nechápem zuby si treba dať opraviť ,dokonca v tehotenstve máš nárok na dve preventívne prehliadky zdarma tak to treba využiť . Zdvihnú telefón zavolaj zubárovi a objednaj sa .

ailiba
3. apr 2023

Normalne chod k lekarovi. Kaz ti vyvrta, ziaden problem. Kludne ti moze pichnut aj injekciu, je to lokalne, bez problemov. Tiez som to mala v tehu. Specialne v tomto obdobi to nezanedbaj.

daffynko
4. apr 2023

Ja som bola hned na začiatku aj mi šili ranu po vytrhnutí a vsetko je v poriadku dosgala som aj 2 injekcie