Bolesť zubov v 11. týždni tehotenstva
Dobrý večer. Som v 11tt a neskutočne ma trhá v zube. Už bol robený minulý týždeň no bolesti sú dnes neúnosné. Paralen nezaberá ani len trochu, je možné dať si niečo iné pre jeden krát aby som vydržala aspoň do zajtra kým pôjdem k dr ? Už mi to ide do celej spodnej čeľuste, ucha… Mám pocit že sa asi zbláznim.
@anonym_autor Isla by som na zubnu pohotovost. Potrebujes otvorit ten zub a zrejme cistit kanaliky. Pripadne zavolaj na zubnu pohotovost,nech ti poradia,co si mozes dat. Mna raz takto trhalo v zube celu noc a nepomohli ziadne tabletky. Az ked mi zubar vyvrtal zub a vycistil kanaliky,tak sa mi ulavilo.
Sup na zubnu pohotovost…
@vanilkovazmrzka Trencin, Zilina bud do 19 alebo do 21. Plus mam doma male dieta a chlap na tyzdnovke v Cechach. Proste cisty horor :(
@anonym_autor ahoj, ak ti pomoze vyplachovanie studenou vodou, potom zub alebo jeho cast odumiera. Zo zaciatku pomoze vyplach rychlu ulavu, ale po case bolest pride opat a musis zub vyplachovat stale castejsie az budes mat studenu vodu v ustach skoro stale.vodu treba vypluvat a nie prehltat.v noci potom zvycajne pride ulava, napriklad o druhej, ako u koho.pohotovost zubna nie je v kazdom meste v noci, neviem ako u vas.vydrz,rozumiem ti.mne dnes robili rano dva zuby.jeden ma rozbolel dnes a jeden pred dvoma tyzdnami.
🤦🏻♀️ pohotovost nemocnicna? Aspon kvoli nejakym liekom? Ale ked uz ti kocka vysie napisala ze lieky nepomohli ziadne, asi ani keby si si mohla dat cokolvek tak to nepomoze
@anonym_autor ahoj, ak ti pomoze vyplachovanie studenou vodou, potom zub alebo jeho cast odumiera. Zo zaciatku pomoze vyplach rychlu ulavu, ale po case bolest pride opat a musis zub vyplachovat stale castejsie az budes mat studenu vodu v ustach skoro stale.vodu treba vypluvat a nie prehltat.v noci potom zvycajne pride ulava, napriklad o druhej, ako u koho.pohotovost zubna nie je v kazdom meste v noci, neviem ako u vas.vydrz,rozumiem ti.mne dnes robili rano dva zuby.jeden ma rozbolel dnes a jeden pred dvoma tyzdnami.
@janetinka27 studené ani len pozrieť sa, nikdy v zivote ma zuby neboleli a toto uz proste nedavam. :(
@anonym_autor a este doplnim, ze lezanie sposobuje este vacdiu bolest,lebo vtedy sa ta obladt viac prekrvi.daj si vankus vyssie.
Chapem, ze studene nechces vidiet.ja mam so zubami stale a toto som si prezila velakrat.
Ak zub odumiera,potom studena voda ulavi, ale vravim, potom tu vodu potrebujes stale castejsie.ku zubatke som isla velakrat s flaskou vody a poharom a celou cestou som zub musela preplachovat
Zavolať mamu sestru susedu k deťom a ísť na pohotovosť kde sa dá
Si tehotná, zápal môže byt veľmi nebezpečný pre bábätko
@janetinka27 presne takto som to mala, ulava ale nastala, az ked som si po 2 Flectoroch po 5 hodinach dala Ibalgin, nadranom, asi o 5...hroza, ze nemoze si nic dat ako tehotna, ja som len dojcila. To bolo hrozne. A este ma zubarka rano zdrbala, ze som mala najskor zavolat. "Spala" som v sede, s flaskou v ruke a plula vodu vedla do misky. Otrasny zazitok.
Ach,mna to chytilo po porode.kojila som.
Mozte Ibalgin, alebo aj 2 paraleny naraz. Novalgin len kratkodobo. Z domacich rad pokusat klincek tam kde vas to boli. Vydrzte do rana,vela sil!
Ach,mna to chytilo po porode.kojila som.
Mozte Ibalgin, alebo aj 2 paraleny naraz. Novalgin len kratkodobo. Z domacich rad pokusat klincek tam kde vas to boli. Vydrzte do rana,vela sil!
@stefanny je tehotná….a ty jej tu odporucas hádzať do seba lieky ako lentilky
Novalgin Ibalgin sú prw tehotnú úplne nevhodne lieky
@anonym_autor ja by šla na pohotovosť keď sa to nedá vydržať
@stefanny je tehotná….a ty jej tu odporucas hádzať do seba lieky ako lentilky
Novalgin Ibalgin sú prw tehotnú úplne nevhodne lieky
@pribinak Ibuprofen (napr. Ibalgin) sa môže použiť v prvom a druhom trimestri len po konzultácii s lekárom a len v nevyhnutných prípadoch. Myslim ze sa jedna o nevyhnutny pripad. O lentilkach rozpravas ty. Zazila som nieco podobne a lekar mi to odobril. Do rana potrwbuje prezit, bolest zuba je velky stres pre nu. Neda sa to vydrzat. Ak nemoze na pohotovost o polnoci sama este aj s malym dietatom.
@pribinak Ibuprofen (napr. Ibalgin) sa môže použiť v prvom a druhom trimestri len po konzultácii s lekárom a len v nevyhnutných prípadoch. Myslim ze sa jedna o nevyhnutny pripad. O lentilkach rozpravas ty. Zazila som nieco podobne a lekar mi to odobril. Do rana potrwbuje prezit, bolest zuba je velky stres pre nu. Neda sa to vydrzat. Ak nemoze na pohotovost o polnoci sama este aj s malym dietatom.
@stefanny ja Jej odporúčam pohotovosť. Snáď nežije na opustenej planéte, má majú susedu čo dieťa postráži a ona pôjde na pohotovosť
No tak to je uz hlboky kaz a zub odumiera...😔. To iste sa mi robi na zuboch pod starymi plombami.
Ako si na tom?
No tak to je uz hlboky kaz a zub odumiera...😔. To iste sa mi robi na zuboch pod starymi plombami.
Ako si na tom?
@nevenka Bolesť o 3 ráno uťala a odvtedy nič. Zajtta som objednana k dr. Tak uvidíme. Ale nechápem. V noci nenormálne bolesti na zbláznenie a po tej 3 nič.
@anavixy ale pozri čo si napísala: 2 take 2 hentake a ešte aj toto
Toto by si len tak nemala odporúčať tehotnej zene
@pribinak nechapem, co som napisala? Pisem, ze v normalnom davkovani a na kratku dobu alebo raz za cas je Ibalgin aj Novalgin v I. a II. trimestri fyziologickeho tehotenstva zdravej zeny bezpecny. To je fakt.
Plus ja som nic konkretne neodporucala, len pisem tebe, ze nie je pravda, co si napisala.

Sup na zubnu pohotovost…