Bolesť zubu múdrosti v 13. týždni
Ahojte, som v 13tt a včera ráno ma začal neskutočne bolieť zub múdrosti- teda nie zub samotný, ten rastie pekne rovno, ale ďasno ktoré mu ešte trochu stojí v ceste.
Dnes už skoro nemôžem otvoriť ústa ani prehĺtať, bola som teda u zubárky a tá mi to iba vyčistila a vložila mi medzi ten zub a ďasno nejaké vlákno napustené niečím hojivým, čo si mám o dva dni vytiahnuť. Na bolesť alebo ďalšie liečenie mi nedala nič, vraj si mám dávať iba panadol, ktorý mi ale absolútne nepomáha.
Neviete o niečom čo zaberá a môžem to aj tehotná? Nedokážem jesť, piť ani spať a už toho mám naozaj dosť :(
Skús klinčeky, minútku požuješ a vypľuješ.
no bola som u ďalšieho zubára, prepláchol peroxidom a vraj mám doma opakovať...a vybavené 🤦♀️ zub nevytrhne, lieky na zapal nedá, ze vyplachujte a čakajte kým to prejde
@bctt55 ahoj.mala som to isté,uz som nemohla ani usta otvorit.na urgentnych pripadoch mi lekar normakne zub vytrhol,bol to boj lebo bolo treba aj rozrezat a potom zasit dasno.injekcie su lokalne,nemaju vplyv na babatko.a neskutocne sa mi ulavilo.potom som cjodila este tyzden na preplachy a take riasy dezinfekcne.
Mne v 7tt ho vytiahli teda stomatoxhirurg vysekal keďže bol zapálený ale hneď vravel že skôr je riziko že sa mi od toho jieco zápali ďalej ako trhanie ale v septembri mi na druhom spravili dekubitaz ďasna a dali atb ale to som tehotna nebola
No len toto je postup aj pri netehotnych, mne to zacalo po porode a pekne takto som sa nervovala. Nakoniec isiel ten zub von po nejakej dobe, kedze sa nevytacil. Inak naozaj to iste ako ty..
ked tak sa porad na stomatochirurgii rovno.

@bctt55 smer pohotovosť.