icon

Bolesti krížov a panvy v tehotenstve: Čo robiť?

dianazoldakova52
6. feb 2025

Ahojte, mala by som otázočku som v 31 týždňi tehotenstva a 3 dní a pociťujem strašne bolesti krížov plus ma veľmi pobolieva pod prsiami sú to neskutočne bolestí občas ma chitnu poobede no hlavne kedy má chitnu bolestí sú večer ale to bude asi tým že telo sa asi skôr pripravuje už na ten pôrod alebo .... Čo by som rada sa chcela opýtať strašne mám bolestí panvy nemôžem poriadne ani chodiť a kde to ešte sa otočiť na posteli alebo hýbať pri prvom tehotenstve som niečo takéto nemala a neviem čím to je aj pod bruškom má bolí teraz kúsok ležím nedá sa mi nič a malinká mi spinka a ležím na posteli a v kuse cítim bolesti pod bruškom a tak isto cítim bolesti panvy a cítim aj kríže budem vďačná za každú jednu odpoveď ktorú mi napíšete no neviem čo si mám otom myslieť fakt take bolesti panvy ja som nemala vôbec a ktomu aj v boku ma pichá občas Ďakujem za každú radu .......

svetlonos
6. feb 2025

@dianazoldakova52
ach Bože. A doktorke si aspom zavolala a povedala jej to??
Ved tu ti nikto neporadím inak. Ja som 3x tehotna a kazde tehotenstvo bolo one. 1x v deň termínu som bola uplne fit, keby nevyvoláva, maly by si tam snáď dom postavi. V 2hom som v 35 tt tancovala do rána na svadbe. Vekeriba neosenetna som začala byť v 37tt.
Teraz nie som ešte v 35tt a po obede sa už ledva zoznam, chodím ako 80 rocna babka, bolia ma kríže a co je na zemi - smola, musí dvíhať muz alebo starsi syn.
Dr povedala všetko ôk, takže neriešim. Ale kludne môžeš mať cviknuty sval. To tiez spôsobuje riadne bolesti. A píšeš niečo o maličkej v posteli. No pokial aj druhé dieťa nosíš, je to pochopiteľné. Rues to určite s dr, nech ta radšej pozrieť, budeš kludnejsia.

spanielka44
6. feb 2025

@dianazoldakova52 mala som to iste v rovnakom tyzdni ako si ty, zrejme ti terwz viac rastie bruško a je to veľká záťaž na krize. Mna v tom tyzdni oblievali neskutočne krize hlavne na jednej strane mne bolo až do plaču z toho a nepomáhali mi ani rôzne cviky fakt že vobec nič. Dobrá správa je že teraz som v 40tt a neboli ma nič akože reálne predtým ma to bolelo neskutočne ale telo sa akoby prispôsobilo na ti váhu a veľkosť bábätka a už je dobre… trvalo to cca 2-3 týždne ta bolesť a preslo to

dianazoldakova52
autor
19. mar 2025

@svetlonos
@spanielka44
Ďakujem mooc krásne za každú radu a áno bola som stym na pohotovosti a zistili ščoho tie bolesti boli atd ...... Hrozilo mi v 31 týždni Tehotenstva Predčastny Pôrod malinky sa už pýtal na svet otvorená som na 1 cm ale neotvaram sa takže super no zajtra mam už 37 týždňov a 0 dni takže zvládli sme to krásne už len čakám kedy sa malinky vipita mi na svet ......

svetlonos
19. mar 2025

@dianazoldakova52
no tak fajn, to už ste v pohode. Maly kludne izvmoze klopkat a narodiť sa 🙂 Prahem ti minimalne taky super porod ako bol ten môj a veľa radosti s bábätkom.