Bolesti v krížoch počas tehotenstva
Ahojte. Som v 19tt, mam viac menej bezproblémové tehotenstvo, ale posledné dva týždne ma začali trápiť bolesti od krížov smerom dole k sedaciemu svalu. Nie sú to celodenné bolesti, skôr cítim bolesť keď sa po dlhšom ležaní/sedení postavím. Trvá mi dosť dlho kým sa rozhýbem, postupne bolesť ustúpi. Máte niekto podobnú skúsenosť? Čo vám pomohlo? Rozmýšľam nad nejakou masážou (nemám s tým v tehotenstve zatiaľ skúsenosť), v piatok mám poradňu, tak sa na to určite spýtam aj dr.
Ďakujem za vaše skúsenosti 🙂
kvoli hormonom sa uvolnuju vazy a klby, meni sa tiez tvoje tazisko, tiez sa menia tlaky v tvojom tele, hlavne sa zvysuje tlak na chrbticu, preto ta to boli. mne pomohli masaze a cvicenie
Dakujem vam za odpovede. Cvicim lahke cviky uz dlhsie... Masaz chcem skusit, ak mi ju dr. odobrí. Čo sa týka tej koliky, to mi vôbec nenapadlo. V piatok mam poradňu, určite sa na to spýtam. Ďakujem žienky.
@anonym_autor skús použiť na masáž alebo aspoň nakremovanie ozonicon mne pomáhal na tieto bolesti chrbta 🙂

@anonym_autor švagriná nedávno mala podobné bolesti v krížovej oblasti, ale už v 37 týždni tehotenstva, išla na pohotovosť a zistili jej obličkovú koliku. Nehovorím, že to máš tiež, ale môžeš sa lekára spýtať, či by to mohlo tiež byť. Brala antibiotiká a potom bola OK...