icon

Bolesti v krížoch počas tehotenstva

19. aug 2025

Ahojte. Som v 19tt, mam viac menej bezproblémové tehotenstvo, ale posledné dva týždne ma začali trápiť bolesti od krížov smerom dole k sedaciemu svalu. Nie sú to celodenné bolesti, skôr cítim bolesť keď sa po dlhšom ležaní/sedení postavím. Trvá mi dosť dlho kým sa rozhýbem, postupne bolesť ustúpi. Máte niekto podobnú skúsenosť? Čo vám pomohlo? Rozmýšľam nad nejakou masážou (nemám s tým v tehotenstve zatiaľ skúsenosť), v piatok mám poradňu, tak sa na to určite spýtam aj dr.
Ďakujem za vaše skúsenosti 🙂

anonym_534aca
20. aug 2025

@anonym_autor švagriná nedávno mala podobné bolesti v krížovej oblasti, ale už v 37 týždni tehotenstva, išla na pohotovosť a zistili jej obličkovú koliku. Nehovorím, že to máš tiež, ale môžeš sa lekára spýtať, či by to mohlo tiež byť. Brala antibiotiká a potom bola OK...

lauruska_sumienka
20. aug 2025

kvoli hormonom sa uvolnuju vazy a klby, meni sa tiez tvoje tazisko, tiez sa menia tlaky v tvojom tele, hlavne sa zvysuje tlak na chrbticu, preto ta to boli. mne pomohli masaze a cvicenie

autor
20. aug 2025

Dakujem vam za odpovede. Cvicim lahke cviky uz dlhsie... Masaz chcem skusit, ak mi ju dr. odobrí. Čo sa týka tej koliky, to mi vôbec nenapadlo. V piatok mam poradňu, určite sa na to spýtam. Ďakujem žienky.

mullerova46
21. aug 2025

@anonym_autor skús použiť na masáž alebo aspoň nakremovanie ozonicon mne pomáhal na tieto bolesti chrbta 🙂