icon

Bolesti v tehotenstve: Je to v poriadku?

anonymusss
7. dec 2023

Ahojte v stredu som mala potvrdené tehotenstvo 4tt+4 a objednala ma gyn. až na január ďalší termín. Dosť ma boli hrdlo keďže ho mam zapálené a aj hlava ma dnes boli tak som si dala paralen keďže som bola u mojej obvodnej doktorky a povedala že si mám dať paralen že to nie je škodlivé a už druhý deň beriem femibion 1. Dnes mam celkom často boli v podbrušku na večer viac aj na ľavej strane aj na pravej také pichanie v podbrušku taky tlak ktorý ide až dole aj keď sedím aj keď ležím až v krížoch to cítim trochu. Myslíte že je to v pohode alebo by som sa mala zastaviť u gyn. som prvý krát tehotná bojím sa aby sa niečo nestalo. Poraďte prosím. Ďakujem

martul
7. dec 2023

@anonymusss v začiatkoch tehotenstva je to bežné, mala som to pri všetkých troch. Samozrejme my necítime tvoju intenzitu bolesti to musíš posúdiť sama.
Aj kašleš? Nemôžeš ta z kašľa bolieť brucho?

anonymusss
autor
Autor odpoveď zmazal
lucia147852
7. dec 2023

@anonymusss ja som mala na začiatku pri oboch silne bolesti v podbrušku. Pri prvom aj kríze. Ale ty si ty. To nevieme my takto zhodnotiť ako sa citis

anonymusss
autor
Autor odpoveď zmazal
jj298
7. dec 2023

Treti den, tretia tema. O tom istom.

ailiba
7. dec 2023

@anonymusss tie bolesti su normalne v tehotenstve. S chorobou to nesuvisi. Maternica sa prekrvuje, rastie. Najdolezitejsie pre teba je teraz nemat vysoku teplotu. Takze paralen mozes v 1.trimestri, ine lieky nie.
Je to neprijemne a viem, ze sa bojis, ale vsetko dobre dopadne, hlavne klud.

calmmeadow
8. dec 2023

Bolesti brucha v prvom trimestri sú normálne,nemusíš sa báť.Hlavne oddychuj,keď si chorá.Hrdlo ťa za dva dni prestane bolieť a bude lepšie