icon

Boli ste práceneschopné počas tehotenstva?

fannyna84
15. apr 2014

V minulosti som potratila svoje prvé bábo, dnes som v 7 týždni tehu a moja gyndoška ma nechce vypísať na rizikové, samozrejme že sa bojím, zatiaľ je všetko v poriadku. Je možné aby ma vypísala na rizikové obvodná MUDr.? Ďakujem. 🙂

missynka
15. apr 2014

Ahoj ja si osobne myslim,že ta moze vypísať aj obvodna tak ako aj mna nechcela dat na PN moja gynekologička tak som isla za obvodnou a napísala mi PN ze mam vysoký krvný tlak a bola som doma az do pôrodu takze musis skúsiť 🙂ked si uz raz potratila hned ta mala dat lekárka na PN kedze si rizikova

zuzka_puska
15. apr 2014

zalezi od toho, kde pracujes, aku pracu vykonavas, a ake mas tehotenstvo....ak mas pohodovu pracu, a bezproblemove tehu, myslim ze gynekolog ta nevypise na PN. Ja som pracovala v supermarkete pri pokladni, a gynekolog ma vypisal na PN hned v 7 tyzdni, a do prace som sa vratila az po 3 mesiaci,ked uz som mala dobry pocit ze babetku nic nehrozi...... ALE AK SI V MINULOSTI POTRATILA- TO JE INE, TO JE DOVOD NA RIZIKOVE TEHOTENSTVO!!!!! co to mas za gynekologicku, ze take nieco nevie???? hned by som ju zmenila!!!

andrejka2424
15. apr 2014

Ahoj,ja som robila v pekárni s bedničkami plnými chleba,asi v 7 tt.som gyn. povedala,že ma pichá v maternici,keď sa nadrapujem,zohýbam.Záleží od doktora. Ja som bola na rizikovom do konca... Vždy na kontrole som sa sťažovala,že sa mi točí hlava a tak

lorela
15. apr 2014

Áno, PN ti môže dať aj obvodná, ale, pravdepodobne, potrebuje na to odporučenie od odborného lekára, na základe ktorého ťa vypíše.

ynett
15. apr 2014

Ja mám tiež po jednom MA, a teraz ked som otehotnela tak som opäť krvácala tak ma gynekolog hned poslal k obvodnej aby ma vypísala na PN, s tým, že aspon do toho 3-4 mesiaca. potom sa zopár vecí skomplikovalo tak som zostala PN až do materskej. 🙂
prácu som mala pohodovú, takže by som nemusela byť PN, ale kvôli predošlému potratu a krvácaniu neváhal ani chvíľu a hned ma poslal na PN.

aniko82
15. apr 2014

ahoj, ja som bola na PN cca od 8-do 14. tyzdna, mala som rizikove, hrozilo MA (mala som nizke HCG srdiecka sme sa dockali az v 9. tyzdni...).....douzivala som duphaston a kedze bolo vsetko ok, a vratila som sa do prace, bez problemov som robila do 30. tyzdna, potom dovolenky a uz MD....samozrejme, ak by sa boli vyskytli nejake problemy, by som nevahala ostat na PN🙂) urcite to ale zavisi aj od toho, aku pracu musis robit....

anabela159
15. apr 2014

jednoznačne by som ihneď zmenila lekára!!!

moncek88
15. apr 2014

Ahoj, ja som tiež PN cca od piateho mesiaca....robila som v chovprodukte...kde bolo veľa zvierať čo sa týka opíc, hadov, potkanov, jašteríc a vela iných...nevravím o tom kolko zvierat ma pohrýzlo a menila som im podstielky...opice, potkany a tak vypuštaju čpavok čo je pre plod nebezpečné...ja som prekonala toxoplazmozu a nábeh na boleriozu....v septembri mi zistili cysty a dokonca som mala zase o trošku zvýšenu toxu....ked som v novembri zostala tehotná a ukazala to doktorovi, on nato nič.....až v marci ked mi praskla cysta pri vajenčínku a ledva som sa dotrepala k doktorovi ma dal vypísať...a teraz som pn až do materskej....takže doktor by ťa mal vypísať na PN ak nie chood k obvodnej 🙂

marhe
15. apr 2014

U mňa to prebiehalo takto: potrat - úspešné tehotenstvo - potrat - úspešné tehotenstvo. Pri oboch úspešných tehotenstvách som bola automaticky vyypísaná PN, a to hneď od začiatku, aj keď som chcela pracovať, gynekológ to zamietol.
Ide tu predsa o dieťatko!

nikus5
15. apr 2014

ja som tiež prvé potratila a keď sa mi potom podarilo otehotnieť,gynekológ sa ani nebavil o inej možnosti ako PN...Pri každom som bola na PN až do materskej a aj tak som pri všetkých cca v 7.- 9. t.t. krvácala a bojovala o ne...Ide o dieťatko - takže ak Ťa gynekológ nevypíše, choď za obvodnou alebo ho rýchlo zmeň /asi nebude až taký "odborník", keď riskuje život Tvojho bábätka/...Prajem, nech všetko dobre dopadne, aby si sa mohla tešiť zo zdravého a krásneho dieťatka 🙂

bagiro
15. apr 2014

Ja som bola od 2.mesiaca na PN cez mojho obvodneho lekara,ale na konci 4.mesiaca ma poprosil,ze si musim vybavit PN cez gynekologicku,kedze som tehotna a moje problemy spadaju viac menej pod nu. Takze som ukoncila jednu PN a na druhy den ma vypisala moja gynekologicka na dalsiu PN, s nou by som uz mala ostat doma do porodu.

miminkacik
15. apr 2014

ja som bola počas tehotenstva PN dvakrát, raz na mesiac, raz na dva týždne a vždy ma vypísala obvodná, nemala som od gynekológa ani žiadne odporúčanie ani nič, tak neviem 😲

sense
15. apr 2014

tiez mam za sebou jedno MA a pri dalsom tehu som dvakrat krvacala v prvom trimestri (mozno aj preto ze v zahranici sa robi 1.kontrola az okolo 10-12tyzdna) a na pn som bola az od siedmeho mesiaca....osobne si myslim ze MA nie je dovod aby bolo dalsie tehu rizikove pokial je vsetko o.k.

terry33
16. apr 2014

mna vypisala tiez obvodna doktorka, lebo moj gynekolog vraj nemohol...takze vypisala ma i ked mala okolo toho vela reci sestricka, ze to mal urobit gynekolog, ze mozu mat problem pri kontrole ci co

zuzka1008
16. apr 2014

obvodná ťa vypiše, aspon mna vypisala 😉

jessie222
16. apr 2014

ahoj, ja som tiez po mA, pri druhom tehu som normalne chodila do prace, pokial tam nie su in ezdravotne problemy, ze spinis atd tak gynekolog nema dovod ta vypisat.....

bajana
16. apr 2014

Predchadzajuci potrat, ak to bol MA, nie je dovod na PN, ak ma plod vyvojovu vadu, nezabrani mu ani PN...ja som potratila v 11tt, teraz som v 22tt, nemam ziadne problemy a teda ani PN, nevidim dovod....na PN musj akykolvek lekar mat dovod, nestaci byt tehotna, to nie je choroba...

mirka_st
Autor odpoveď zmazal