icon

Borelióza v 33. týždni

zuzka341
25. aug 2020

Ahojte dievcata, dnes ma nieco stiplo, miesto cele cervene, opuchnute, nezlepsuje sa to. Rano frcim k doktorovi, to je jasnacka. Ujo google ma vystrasil s boreliozou, tak stres a panika, neviem ako v noci zaspim. Pokial sa ta hnusoba potvrdi, moze to ohrozit babatko? Mate niekto skusenosti prosim 🙏?

hailey1
25. aug 2020

@zuzka341 Testy na boreliozu sa robia po troch tyzdnoch, ak nemas ten klasicky cerveny flak (ako po kliestovi), nic sa nedeje. Hlavne nepanikar, myslim, ze v takomto stadiu tehotenstva aj keby si mala, sa nic nedeje, cez placentu borelioza prejde iba velmi velmi zriedka. Aj ked na 99,9% boreliozu urcite nemas. Nestresuj, malemu tym ublizujes viac. Urcite sa chod ukazat, pre tvoj klud, ale isto to nic nebude.

miskooo1987
25. aug 2020

Keď ta niečo stúplo mohlo to byt hocičo... pokial nemáš špecificky fľak ktorý je pri borelioze, tak ta ani testovať nebudú na ňu, nemá to zmysel, budeš negatívna... protilátky najskôr po troch týždňoch...

andreatytler
25. aug 2020

@zuzka341 Kliest musy byt prisaty aspon 24 hodin aby doslo k nakaze. Podla toho co pises ty nevies co ta ustiplo asi si to nevidela. Pravdepodobne to nebol kliest, lebo ten pusti az ked je plny krvy.

miskooo1987
25. aug 2020

@andreatytler existuju aj iné vývojové štádia kliešťa, nymfa sa im hovorí.. tiež sa vedia pridať, tiež vedia šíriť boreliozu, a človek si ich nevšimne... je veľmi vysoké percento ľudí čo vie že mali kliešťa a majú boreliozu...

miskooo1987
25. aug 2020
andreatytler
25. aug 2020

@miskooo1987 Dakujem za opravu.

abbies
26. aug 2020

@andreatytler nemusí. Syn mal kliešta max 30 minút, keďže som ho priebežne kontrolovala a mal ho na viditeľnom mieste. Nestihol sa ani napiť. Hneď šiel von a bum o 3 týždne fľaky a borelióza.

andreatytler
26. aug 2020

@abbies Dakujem za opravu. Velmi si to cenim.