icon

Chlamydie v tehotenstve: Ako postupovať a liečiť?

nina296
4. aug 2024

Ahojte, vo februári mi boli zistené chlamydie trachomatis-vrátili sa mi po rokoch, keďže som mala oslabenú imunitu. Preliecili ma atb.Po mesiaci alebo dvoch som otehotnela a momentálne som 22tt. Ale čo ma trápi je,že začali mi príznaky ako pri chlamydiach a rozmyslam, či sa mi opäť teraz po pár mesiacoch nevrátili 😏 o tyzden idem na poradňu a tak som chcela vediet, či ste to nemali niektora v tehotenstve a bábätku to neublížilo? A či vás liečili aj počas tehotenstva? A vie mi vlastne gynekolog spraviť teraz ster?

mamina7070
4. aug 2024

ano gynekolog vie spravit vyter a test ale teda to je pohlavne prenosne ochorenie mala si sa od koho nakazit opatovne? preliecili vtedy aj partnera? mohol ta aj on znovu infikovat

nina296
autor
4. aug 2024

@mamina7070 myslim, že som sa pred rokmi nakazila od bývalého, ktorý ma podvadzal. Keď mi to zistila som mala už nového priatela a tak sme boli obaja preliečení atb. Po 6 rokoch-čo bolo tento rok sa mi vrátili a rovno dali atb aj už manželovi.

nina296
autor
4. aug 2024

@mamina7070 ide o to, že ma opäť bolia kríze a paty ako pri tej chorobe. Nemusim ich mat, ale mám z toho zly pocit

mamina7070
4. aug 2024

@nina296 povedz to lekarovi mozno bude treba preliecit uvidis

nina296
autor
4. aug 2024

@mamina7070 urcite poviem nech mi spravi ster, ale nevies, či to môže ublizit dieťatku?

zzzzza
6. nov 2024

@nina296 ako ste dopadli?

nina296
autor
7. nov 2024

@zzzzza nepotvrdili sa chlamydie, ster bol negatívny