icon

Cholestáza v tehotenstve

slavkakap
26. dec 2022

Idem si k vám pre radu .
Som v 37 tt a pravdepodobne mám cholestazu s ktorej som nevadela až do teraz . Svrbi ma brucho a mám vysoké pečeňové testy. Môj gynekológ to neriešil že to môže spôsobovať babatko, že je to normálne .
Ak by ma nezačalo svrbiet telo tak to neriešim . Sla som na pohotovosť kvôli tomu svrbeniu a len na mne pozerali pre com som skôr neprišla s takými pecenovymi testami .
Zobrali mi krv a zaktra idem na vyšetrenie zlcovej kyseliny . Nasadili mi urosan ale bojím sa ho brat 2x250 ráno a večer
Je tu mamička čo o tomto probléme nevedela s rodila normálne a babatko je zdravé ❤️🥰

lasoli
26. dec 2022

@slavkakap no ved nastastie mas dobry tyzden,kludne mozes aj rodit.Chod do nemocnice,natarj ze mas kontrakcie a boli ta brucho a uz si ta tam nevhaju.

lasoli
26. dec 2022

@slavkakap ale ved lieky si daj ti znizia tie zlce ňto neriskuj,neboj sa to musis brat lebo sa ri hodnot zvysia ponliekoch sa orave znizuju tak neboazni neblbni a ber lieky

viestta
26. dec 2022

Prečo nechceš brat lieky, ktoré ti predpísali po zvážení všetkých okolností?

lyci
26. dec 2022

@slavkakap tiez beriem ursosan. bavila som sa o tom aj s hepatologickou a nema vplyv na plod

slavkakap
autor
26. dec 2022

Zajtra idem znovu na krv tak sa o liekoch ešte poradím . Ja som sa len na pribalovom letáku docitala že môže mať negatívny vplyv na plod. Preto som sa zľakla.

lyci
26. dec 2022

@slavkakap no mne povedala lekarka, odbornicka na pecen, ze ursosan v tehotenstve brat mozem. ale vseobecna alebo gynekologicka bude urcite mudrejsia

slavkakap
autor
26. dec 2022

@lyci dakujem za skúsenosť ☺️ mne ho len včera na pohotovosti prvý krát predpísali. Zajtra idem znovu na krv tak sa povyputujem o tom lieku . A začnem brat, už vydržím . A vy ho už dlho beriete ? momentálne mám riadny stres z toho celého. Len nech bábätku to neuškodí

luci_dar
27. dec 2022

@slavkakap je ovela nebezpečnejšie lieky nebrať, cholestaza ohrozuje babatko, takze urcite lieky brat a pripadne sa rozhodnú ukončiť tehotenstvo skor. Pretože pri vysokých hodnotách sa moze zakaslat plodová voda babatku, a to noze zomrieť v bruchu. Mam kamaratku, ktora to mala v prvom tehotenstve, ukončené tehu v 37tt. Dcéra je zdrava. Teraz to ma opat, je v 32tt, leží v nemocnici a sleduju hodnoty, ak budu prilis zle, zial ukončia tehotenstvo skor.

lasoli
27. dec 2022

@slavkakap ty nechaoes ze t zlc co sa ti vylucuje je ore dieta nebezoecnejsia a toxicka?Ta zlc ti moze dieta zabit,lieky su na to aby to znizili,to riziko ale o xbod rodit u kedd nechces brat lieky.

henka123123
27. dec 2022

Mala som to ale nastastie 39 t.hned ukoncovali tehotenstvo sekciou mi....tie lieky si daj lebo nasledky pre plod su pri cholestaze horsie ako lieky

dkethe
27. dec 2022

Je tu velka diskusia k tomu, pisala som do nej, mala som pri oboch detoch. Lieky ber! Ak sa to nelieci, velmi nebezpecne pre babo. Mali by ta viac monitorovat, vyvolava sa porod v pripade ze lieky uz nestihaju. Plus dieta, nula tukov musis prijat

kybel_
30. dec 2022

Baby, ake hodnoty zlcovych kyselin ste mali prosim? Mna dnes gynekolog poslal na prijem do nemocky, kedze odbery pred tyzdnom som mala hodnoty zlcovych kyselin 11, naordinovali mi liecbu Essentiale a Ursosan, hodnoty zo vcera skocili na 31, ALT aj AST tiez zvysene. Nakoniec ma vsak nehospitalizovali, iba zvysili davky liekov a o 5 dni mam znova kontrolu. Na jednej strane som rada, ze zostavam doma, na druhej z toho nemam najlepsi pocit, bojim sa o babo. Dnes som 34+6.

slavkakap
autor
30. dec 2022

@kybel_ mne dnes prišli výsledky na zlncove kyseliny , Chvála Bohu sa mi cholestaza nepotvrdila a lieky nemusím brat. Mám zvýšené pečeňové testy neco cez 5 musela by som pozrieť do papierov, ale že to je vplyvom bábätka. A to svrbenie brucha mi spôsobuje aj to že som počas tehotenstva mala operáciu slepaku.
Chvála Bohu že viete o tom už teraz a ste pod kontrolou vy aj vase babatko . Držím palce 🥰😇