Chorá a tehotná: Riešenie dilemy s antibiotikami?
ahojte.. snazime sa o dieťa, tento mesiac vsstko odsledovane, ovulacia potvrdena lekarom, zajtra 8 dpo. je sanca 50 na 50 samozrejme. ide vsak o to, ze uz 3 den som chora. prvy den len hrdlo, druhy den hlieny ale hrdlo uz nic a dnes to podla mna preslona dychacie cesty, proate strasne strasne kaslem. celunoc a cely den som prekaslala. davam si paralen a stoptusin i ked aj o tom som citala zeby sa nemal, chvalabohu nemam teplotu. zajtra musim.k obvodnej a bude to na atb podla mna sudiac podla toho ako naprd mi je. cely den lezim a kaslem, zachvaty kasla kazdé 3 minuty. mam zajtra povedat doktorke situaciu? nevysmeje ma? su take atb ktore by som mohla brat keby som hipoteticky tehotna? prepacte za dlby text ale pred 2 rokmi sa mi prestal plod vyvijat v 10tt ked som mala covid s vysokymi horuckami. dakujem
Neviem ale podla mna to príliš sleduješ a tlačiš na to ale ja ta chápem pretože som bola rovnaká ako ty všetko som sledovala ked som mala mat ovulku nikdy som neotehotnela vždy som nato myslela každy den každu noc…Jedina vec ktora ti pomôže to vypustit z hlavy že chcete mať dieťa a pride nečakane tak ako mne som v 18tt
Ahoj, mne dali Dalacin C a pohoda ale nebol to 1.trimester.
Urcite Ta nevysmeje, ATB, ak bude treba, tak sa davaju penicilinove, mne tak vzdy doktorka pre istotu davala. Ale toto vyzera na virozu. Preco hned ATB? Kup si Lisajnikovy sirup od Livsane, mne to na suchy drazdivy kasel velmi dobre zabera, ale kludne si daj aj Stoptussin. Ja mam 4 deti a pri 3 z nich som bola ako pes chora. Druhe dieta uz bolo v bruchu, test negativny, ale ja som nevedela sa starat s bolestami a horuckou o rocneho syna, tak som si davala kopu Ibalginu, Stoptussin, mala som Amoksiklav, dieta je uplne v poriadku.
V 4.tehotenstve som bola v kuse chora, davala som si aj Olynth, Jox, Strepsils sprej do hrdla, vsetko mi odobril gynekolog, ze radsej toto, ako by som mala brat potom celkove ATB. Tie nakoniec nebolo treba. Ale kaslala som vzdy dlho. CRP nizke a z vyteru nic nevyslo, takze som sa len liecila takto. Dietatko je tiez zdrave. 2 prekonane covidy, teplota ale len do 38, davala som si Paralen, ked sa to nedalo vydrzat s bolestou svalov.
Dobre bude. Babatko, pokial sa uhniezdilo a nemas este ani pozitivny test, tak v tych prvych tyzdnoch je vyzivovane zo zltoveho vaku a nie cez placentu, ta sa vytvara neskor a to, co uzivas, nema az taky vplyv. Mam dokaz, brala som tyreostatika pri poslednom babatku, vysadili sa skoro, ale az po pozitivnom teste. A lekar povedal, ze takto skoro sa nic nestane. Takze nejaky Stoptussin a penicilin je uplne v pohode.
Vysmiať určite nie. Mňa sa obvodná pri každých liekoch pýta, či nemám podozrenie, že môžem byť tehotná. Sú atb, ktoré sa môžu aj v tehotenstve.
Bola som presne tvoj prípad a Dr liecbu tomu prisposobila
Ach jaj 🙂
este nevies ci si tehotna. Ja viem, ze velmi chces, ale nemozes sa v zivote riadit, co keby, lebo je celkom mozne aj ked Ti to nezelam, ze si na tehu pockate... To len tak pomimo.
Priroda je inteligentna. Dietatko este nie je napojene na krvny obeh matky. Aspon kym nemas meskajucu menstruaciu a pozitivny tehotensky test. Dovtedy je plod vyzivovany zo zltkoveho vaku.
Co sa tyka antibiotik, netusis ci ide o virozu alebo bakterialnu infekciu. Tvoj stav a pocity mozy byt rovnake pri oboch.
Takze liecba urcite ano a su aj lieky, ktore sa mozu brat v tehotenstve. A situacia pred dvoma rokmi, vysoke horucky su v tehotenstve nebezpecne. A moznoze to nemalo nic spolocne.
takze pre tie super zeny ktore ma tu vysmievaju ze to velmi chcem a tlacim na pilu LEN pre to, lebo som sa spytala co spravit v takejto situacii odkazujem ze dakujem za super rady velmi mi "pomohli"zaroven aj tym babam, ktore sibudu hladat diakusie ohladom tejto temy. pre nich - bola som u doktorky, povedala som jej situaciu,povedala ze velmi dobre som spravila lebo akurat mimala v plane predpisat take lieky a atb ktore nemozem ani v pripade ze nie som tehotna, staci ze sa vobec pokusame.staci si precitat pribalove letaky aj ta pisu vo sfere tehotne ,dojciace a zeny ktore planuju otehotniet.dostala som lieky, ktore mozem aj v pripade, keby som tehotna. takze tolko k teme.vobec sa mi nezda ze som nejaka blba , ze toto riesim, ci vy ste v poho s tym ze 19 rocna otehotnie na dedinskej diske a v 3 mesiaci zisti ze je tehotna pricom fajci a a pije 😀sorry mam svoj vek ahlavne rozum.
@yasemin2002 počkaj ešte dva dni a urob ešte raz
ja som ešte ani nevedela,že som tehotná ( pred MS) a dr sa ma pýtala,či som niesom, hovorím neviem ešte, ale je tam možnosť a dala mi atb,ktoré môžú aj tehotné. Sama mi povedala,že nebudeme nič riskovať.
Ja som s tretim takto otehotnela. Po rokoch som bola chora ako pes. Tusim 2x atb. To bolo trapenie. O to viac ma nasledne pozitivny test prekvapil 😂💪🏼 Bojovnik.
@yasemin2002 založ si prosím ťa vlastnú tému, babám tu spamuješ ich príspevky, to plánujes do každej témy vložiť svoj test?!!

Aj v prípade, že všetko klapne, šanca na otehotnenie v jednom cykle je 20%. Aj keby si bola tehotná, ešte sa to ani neuhniezdilo, do 5.tyzdna tehotenstvo funguje na princípe všetko alebo nič, nebudú plodu škodiť ani ATB, ani alkohol, ani rtg žiarenie....
Samozrejme, že sú ATB, ktoré sa môžu používať aj počas tehotenstva. Ale to ze sa cítiš mizerne, ešte neznamená, že potrebuješ ATB, však môžeš mať virozu, na to sa ATB nedáva.
A prosím ta, nesleduj to tak velmi, to potom každu druhu polku cyklu by ta mali brať teoreticky ako tehotnú.... Nie, az keď ti bude meškať menštruácia a spravíš si test, potom pristupuj k sebe ako k tehotnej. Dovtedy žiadne "stopptusin by som nemala užívať, lebo co ak som tehotná".
Je mi ľúto tvojej straty, tam na vine nebol samotný covid ale vysoká horúčka.. Zabrániť ukončeniu tehotenstva v tak skorom štádiu aj tak nevieš.... Žiaľ štatisticky každé 3-4tehotenstvo konci potratom... Prajem skoré uzdravenie!
(len tak na povzbudenie, moja bývalá šéfka otehotnela práve vtedy, keď išla domov vyležať horúčku).