Cisársky rez s chorou chrbticou
Dobrý večer. Dnes budem mať opäť prebdenou noc kvôli silnej bolesti chrbtice. Chcem sa spýtať že budem mať plánovaný cisársky rez. Mám z toho veľké obavy a hlavne z toho že kvôli chorej chrbtici sa bez pomoci brušného slastva, rúk a podobne ani nepostavim. Mám z toho doslova stres že ako sa budem vôbec stavať z postele keď jednak veľká rana bruchu plus bolesti chrbtice. Cele si to neviem nejako predstaviť že ta bolesť bude niekoľko násobná kvôli tomu. Mám zlomenú platničku, výrastky, vykribenie a úlomok platničky v miechovom kanáli. Viem že ženy stavajú už po 12-24 hodinách no keď mám už teraz problém čo to s rozrezanym bruchom. Mala ste niektorá podobný problém ? Plus dávajú po cisárskom aj niečo silnejšie ako paralen alebo novalgin ? Paralen mi napríklad nezaberie ani na bolesť hlavy nie tak na chrbát alebo pooperačnu ranu. Suseda dostala naozaj len ten paralen a až doma si dala silnejšie od bolesti. Ďakujem za rady a pekný večer 🙂.
Nevoj sa, ja mam extruzou platnicky, cize to co ty aj s ulomkom a sekcia v pohode.
@anonym_autor ako sa planujes starat o dieta s takou diagnozou? Dieta treba takmer stale nosiť, prezliekat, prenasat atd.
@anonym_autor na joske davaju od bolesti. Ale ta bolest je najhorsia prve.dni. ja som strasna.citlivka a na druhy den som uz na bolest nebrala.nic. brucho ma.bolelo akp pri silnejsom menzese, ako,svalovica. Cim viac sa.budes hybat, tym rychlejsie bolest prejde. Neboj sa, to zvladnes.
@anonym_autor ako sa planujes starat o dieta s takou diagnozou? Dieta treba takmer stale nosiť, prezliekat, prenasat atd.
@anonym_699120 to je čo za debilný komentár, keby išla na operáciu chrbtice hneď aj po pôrode, bude odpisana na pol roka nič by absolútne nemohla len ležať, potrebuje povzbudenie, dáš to v pohode budeš vstávať cez bok, predpokladám, že aj teraz tak funguješ, radosť s bábätka porazí aj bolesti neboj nič, držím palce ♥️, myslím, že mať bábo v brušku je väčšia záťaž pre chrbticu ako samotná sekcia
@anonym_autor určite dávajú,ak požiadas. Vedľa mňa bola žena, ktora si pýtala a dali jej. Keď dokážeš žiť s bolesťou chrbtice, tu bolesť po cisárskom si nevšimneš. To ako si sadnúť bude riadna sranda,ale to dáš
Mne sestricka poradila, ze.ked vstavas, tak ruku pritlacit trocju na ranu, dost to zjemni bolest.
A sekcia je oproti bolesti platnicky malina 🙂
@anonym_699120 to je čo za debilný komentár, keby išla na operáciu chrbtice hneď aj po pôrode, bude odpisana na pol roka nič by absolútne nemohla len ležať, potrebuje povzbudenie, dáš to v pohode budeš vstávať cez bok, predpokladám, že aj teraz tak funguješ, radosť s bábätka porazí aj bolesti neboj nič, držím palce ♥️, myslím, že mať bábo v brušku je väčšia záťaž pre chrbticu ako samotná sekcia
@zuzubb007 pytam sa, lebo tiez mam podobne diagnozy a mne ortoped povedal, ze na deti mozem zabudnut. Ze ani nevynosim, ani neporodim, ani sa nebudem vediet postarat.
@zuzubb007 pytam sa, lebo tiez mam podobne diagnozy a mne ortoped povedal, ze na deti mozem zabudnut. Ze ani nevynosim, ani neporodim, ani sa nebudem vediet postarat.
@anonym_699120 podľa mňa je toto kravina, ak chces deti, daj sa zoperovat a môžeš veselo fungovať, svokor mal operáciu, už ťahal nohu za sebou a teraz robí v bazéne skoky ako 20 ročný, tiež sa tomu veľmi čudujem, ale tu ťa hneď vystrašila, tiež mám problém s chrbtom a hneď prvé čo vyjde z úst doktorky, smer operácia a fungujem klop klop dva roky úplne v pohode sem tam seknutie ale už viem čo môžem a čo nie
@anonym_699120 mna tiez strasili, dokonca v tehotenstve ma chrbtica nebolela, ( pritom mi ulomok tlaci na.miechu a mam.aj,nohu strpnitu od lytka po malicek),mozno tak mesiac pred porodom som uz citila. No normalne som fungovala. A to mi hrozila.operacia
Co ma ale prekvapilo, ze jeden lekar povedal sekcia, druhy, ze na co.....
@anonym_699120 asi ziadno, bude hladné a špinavé.
@zuzubb007 ďakujem za radu. Áno vstávam ako len môžem, keď ue muž doma tak mi pomáha a mame z toho celkom zábavu. 😃 a operáciu s tou chcem počkať aspoň do 2-3 rokov dieťatka lebo otec tým prešiel a budem odkázaná na pomoc. Snáď sa mi podarí ešte vyzerať zo 3 roky len ono sa to náhle zhoršilo z mesiaca na mesiac.
@anonym_699120 mna tiez strasili, dokonca v tehotenstve ma chrbtica nebolela, ( pritom mi ulomok tlaci na.miechu a mam.aj,nohu strpnitu od lytka po malicek),mozno tak mesiac pred porodom som uz citila. No normalne som fungovala. A to mi hrozila.operacia
Co ma ale prekvapilo, ze jeden lekar povedal sekcia, druhy, ze na co.....
@snowflakenel inak toto s tou sekciou sa mi tiež nezdá. Neurochirurg jedine sekcia, môj doktor dal na jeho názor a môj neurológ hovorí že nie je potreba podľa neho ale budú sa riadiť tým čo povedal vyšší. Vraj pri prirodzenom sa tam mize niečo pohnúť a to nechceme.
@anonym_autor určite dávajú,ak požiadas. Vedľa mňa bola žena, ktora si pýtala a dali jej. Keď dokážeš žiť s bolesťou chrbtice, tu bolesť po cisárskom si nevšimneš. To ako si sadnúť bude riadna sranda,ale to dáš
@tetapetra dokážem lebo som si zvykla že od 15 rokov boli. Ale to ako sa to zhoršilo za posledné obdobie je extrém. Cítim sa ako neschopáčka.No keď sa postavím tak je to lepšie, dokážem to cez bolesť rozhýbať aby som sa postarala o všetko čo je potrebné. No stačí povysavat a už sa nevystrem. Takže cisársky musim dať 🙂
@tetapetra dokážem lebo som si zvykla že od 15 rokov boli. Ale to ako sa to zhoršilo za posledné obdobie je extrém. Cítim sa ako neschopáčka.No keď sa postavím tak je to lepšie, dokážem to cez bolesť rozhýbať aby som sa postarala o všetko čo je potrebné. No stačí povysavat a už sa nevystrem. Takže cisársky musim dať 🙂
@anonym_autor ver, že dáš. Moja mama ma neoperativny stav, lekári nechápu ako dokáže tak žiť. Držím palce
@anonym_autor ver, že dáš. Moja mama ma neoperativny stav, lekári nechápu ako dokáže tak žiť. Držím palce
@tetapetra ďakujem za povzbudenie ♥️
@snowflakenel inak toto s tou sekciou sa mi tiež nezdá. Neurochirurg jedine sekcia, môj doktor dal na jeho názor a môj neurológ hovorí že nie je potreba podľa neho ale budú sa riadiť tým čo povedal vyšší. Vraj pri prirodzenom sa tam mize niečo pohnúť a to nechceme.
@anonym_autor aj u mna to bolo tak...jeden lekar ze sekcia, druhy ze nie. A este aj tyzdnen pred porodom sa ma snazila dokorka v nemocnici na pasoch presvedcit roznymi argumentami, ze chrbtica nema s porodom nic spolocne. .........
@anonym_699120 Hernie na 2 diskoch a zúženie miechoveho kanálika bola dg, ktorá ma zaskočila.Prognoza bez operácie nepriazniva.Po príchode z nemocnice som zistila,ze som gravidna.Odporucanie neurológa potrat a následná operácia chrbtice.Nic z toho sa nestalo...
@anonym_699120 Hernie na 2 diskoch a zúženie miechoveho kanálika bola dg, ktorá ma zaskočila.Prognoza bez operácie nepriazniva.Po príchode z nemocnice som zistila,ze som gravidna.Odporucanie neurológa potrat a následná operácia chrbtice.Nic z toho sa nestalo...
@anonym_94161f aky si mala pôrod cisarsky ?

Kľud. Naučia tá vstávať cez bok. To je zvládnuteľné aj s tvojimi platničkami aj s operačnou ranou
Vlastne ak si “platnickar” tak by si už teraz tak mala vstávať