icon

Čistenie kanálikov v prvom trimestri

Včera o 19:12

Ahojte som iba v 5tt lenže začal ma bolieť zub v ktorom mam vložku už asi mesiac alebo dva a mam ísť na endodenciu čistenie kanálikov v apríli som objednaná. Len neviem či si môžem dať to umrtvenie zuba bojím sa toho aby som nijak neuškodila plodu. Aké máte skúsenosti pri takomto zákroku takto v skorom štádiu tehotenstva ? Ďakujem

anonym_c3f2cb
Včera o 19:15

Ak ti raz lekar povie ze anesteza je bezpecna pre plod preco sa bojis?? Nelieceny zapal zuba je nebezpecny. Anesteza nie

anonym_f645f9
Včera o 19:19

@anonym_autor Ak sa bavíme o umrtvujucej vložke, tak nechávať si ju tam dlhsie, je horšie riešenie ako jedna neškodná anesteza

anonym_b646e3
Včera o 19:20

Nijako neuskodis. Bola som nie raz, v roznych stadiach, a dokonca aj na zubnych RTG 🙂
Tvoj zapal zo zubu dietatu uskodi viac ako inj lokalnej anest alebo lieciva co sa budu pouzivat.

krasneleto
Včera o 19:20

lokalna anesteza je v poriadku...

anonym_f0f0e0
Včera o 19:25

Normalne som chodila cele tehotenstvo k zubarovi, liecil mi 2 zuby. Zakazdym som si dala aj lokalku, lebo bez toho ani neotvorim usta. Moja zubarka robi aj rtg v tehotenstve.

janka1011
Včera o 19:25

@anonym_autor milionkrát tá istá otázka...k zubárovi sa chodí v každom štádiu tehotenstva, ja nechápem čo s tým všetky máte. Pri zákroku sa dáva lokálna anestéza, ktorá je neškodná. Akurát rtg sa neodporúča, ale to každý zubár vie.