Čistenie kanálikov v prvom trimestri
Ahojte som iba v 5tt lenže začal ma bolieť zub v ktorom mam vložku už asi mesiac alebo dva a mam ísť na endodenciu čistenie kanálikov v apríli som objednaná. Len neviem či si môžem dať to umrtvenie zuba bojím sa toho aby som nijak neuškodila plodu. Aké máte skúsenosti pri takomto zákroku takto v skorom štádiu tehotenstva ? Ďakujem
@anonym_autor Ak sa bavíme o umrtvujucej vložke, tak nechávať si ju tam dlhsie, je horšie riešenie ako jedna neškodná anesteza
Nijako neuskodis. Bola som nie raz, v roznych stadiach, a dokonca aj na zubnych RTG 🙂
Tvoj zapal zo zubu dietatu uskodi viac ako inj lokalnej anest alebo lieciva co sa budu pouzivat.
lokalna anesteza je v poriadku...
Normalne som chodila cele tehotenstvo k zubarovi, liecil mi 2 zuby. Zakazdym som si dala aj lokalku, lebo bez toho ani neotvorim usta. Moja zubarka robi aj rtg v tehotenstve.
@anonym_autor milionkrát tá istá otázka...k zubárovi sa chodí v každom štádiu tehotenstva, ja nechápem čo s tým všetky máte. Pri zákroku sa dáva lokálna anestéza, ktorá je neškodná. Akurát rtg sa neodporúča, ale to každý zubár vie.

Ak ti raz lekar povie ze anesteza je bezpecna pre plod preco sa bojis?? Nelieceny zapal zuba je nebezpecny. Anesteza nie