icon

Cítite únavu v 4. týždni tehotenstva?

24. dec 2023

ahojte. len pred 2 dnami sme zistili, ze som tehotna, teraz mi meska 4.deň. ide o to, ze som extremne unavena, cez den si musim pospať. okrem toho ma velmi boli hlava . ledvaviem fungovat takto pocas sviatkov, nechcem vediet co bude po sviatkoch v praci. aj teraz som si sadla pred telku o 18:30 , vyplo ma a teraz som sa zobudila a nemam problem ist znkva spať. je to kvoli tehotenstvu? ak ano, takto to pôjde do konca tehu? dakujem

dagas
24. dec 2023

Aj ja som bola stále unavená na začiatku..potom na mňa prišla nespavosť a už asi dva mesiace nemôžem spať 🫣 večer neskoro zaspávam rano sa budím o 5..niekedy sa stane že nespím aj od 3 🤦🤷

rybka1987
25. dec 2023

Moze aj nemusi, bud rada pokial unava bude jediny problem, gratulujem a drzim palce! Na bolest hlavy mozes paralen vynimocne

aliaray1
25. dec 2023

@rybka1987 paralen by v 1.trimestri nemala vobec uzivat, az neskor.
V 1.trimestri co viem, len acylpirin je ok, od 2 a 3 trimestra uz nie, ale ten paralen ano.

aliaray1
25. dec 2023

Ahoj, teraz som na konci 1.trimestra, druhe dieta. Ano pocit unavy je uplne normalny.

Ak mas pochybnosti, poziadaj obvodnu o endokrinologicke vysetrenie. Na endokrinologii by ta ako tehotnu mali vziat prioritne bez dlheho cakania.
Ja mam hypofunkciu stitnej, bezne uzivam 88 mcg euthyrox (hormon), od tehu mi spravili testy a sono stitnej, uz beriem 137mcg. Nemusis mat tento problem samozrejme, ale riesila by som to pre istotu, lebo:
- ak ma zena primalo hormonov z dovodu pretazenej stitnej, nemusi dostatocne vyzivit plod a hrozi potrat, nevynosi a/alebo
- nedostatok hormonu ovplyvnuje degeneraciu plodu, vratane neskorsej inteligencie po narodeni.

deti95060810
25. dec 2023

mala som pri dvoch tehu tento problém - vlastne to bol prvý príznak tehu...po čase mi to prešlo.

jarka0
25. dec 2023

@dagas no ja taktiež napríklad išla som spať o 23:00 a o 01:00 som hora a už je 05:50 a ja ešte hore za chvíľu sa zobudí malý a už budem musieť byť hore 🤦‍♀️

banalu
25. dec 2023

Je to uplne normalne.. ja som zaspala na niekolkych online meetingoch 🫣 potom ako pisu vyssie, som mala nespavost.
Sefka si zas davala slofiky v zasadacke, alebo s hlavou opretou o stol 😂

diankamf
25. dec 2023

Ja som v 1,trimestri len zvracala, sla do prace na 8h. a spala. Potom ta extremna unava presla

eternity24
25. dec 2023

Takto to môže byt, aj nemusí. Ja som mala každý trimester iné ťažkosti. Únava bola na začiatku, potom prišli iné 😅

moneequa
25. dec 2023
zuzuliennka1
25. dec 2023

uplne takto az do konca tehotenstva nie, ale na zaciatku to takto je - extremna unava, ja som pravidelne zaspavala o 19:00, ale unavena tak, akoby bolo 23:00.
a spala som az do 9:00 😁 a to bolo asi naposledy, co som tolko spala🤣
v druhom trimestri sa to urovnalo a mala som uplne mega najviac energie 🙂 a v tretom prisla opat unava a vycerpanie, ale uz ine - z velkeho brucha, zataze a bliziaceho sa porodu

anavixy
25. dec 2023

Mozes aj paralen na bolest, aj v prvom trimestri. Unava pominie, prvy trimester je najnarocnejsi na vsetky vedlajsie priznaky tehotenstva, bude lepsie, treba vydrzat, odpocivat, nestresovat sa, v praci si vezmi dovolenku ked potrebujes 🍀

lillyd
25. dec 2023

Paralen sa môže v akomkoľvek mesiaci tehotenstva.. a čo sa týka únavy je to normálne a uzi si to, že sa vies vyspat… ja od 14tt nedokážem zaspať cez deň nech sa akokoľvek snažím, vnoci chodim cikat aj 11x čiže sa nič nevyspim, moje nočné spanky sú 4-5hodinove, raz za tyuden sa stane že spím dokopy 6-7hod a to považujem za mega úspech lebo zvyšné dni sa cítim ako zombie, oci červene, kruhy pod očami a nevladzem nič.. som 30tt