Čo pomáha na nevoľnosť v tehotenstve?
Ahojte neviem ci to sem patrí ale baby co vám zaberá na nevoľnosť? Niekedy to ľahko predýcham ale občas je to neznesiteľné.
@patka141 Úplne ti rozumiem, viem, aké to môže byť nepríjemné. Mne veľmi pomohol pán Adamkovič – zavolala som mu, prešla s ním, čo ma trápi, a našiel riešenie, ktoré mi naozaj pomohlo.
Odporúčam ti tiež skúsiť konzultáciu, je úplne bezplatná, stačí zavolať na 0950 542 989. Hlavne sa neskúšaj príliš stresovať, viem, že to nie je jednoduché, ale dá sa to riešiť. 💙
Len to prezit.. ja som to mala do cca 16 tt, v oboch zehu..chvalabohu 'len' dovtedy, lebo som tu citala, ze niektore to mali aj cele tehu 😑
@patka141 mne pomohlo, na chvíľu aspoň, cmúľanie ľadu... A pepsit
@ikonica ona je super a podporuje ma ale je taká realistka takže povie na rovinu aj to ako to môže byť, takže to neberiem v zlom od nej ale ani nepoteší
A k tomu švagriná mi opakuje ako za celé tehotenstvo vracala len raz (ja každé ráno 🤦) a ako jej bolo fajn 😁 tá ma veru "podporuje"
A lieky mám len na vklad tam dolu Ustrogestan takže z toho to asi nebude
Ale brala som od 7tt priamo lieky na nevoľnosť Xonveu. Najskôr pomohlo tak počas 8-9tt ale potom posledný týždeň užívania mi bolo aj tak zle (ťažko od žalúdka aj som vracala) takže asi ako rástlo hcg tak mi už nezaberali
@ikonica akurát mi dochádza a dnes som volala dr či to tak má byt lebo do kontroly mám ešte týždeň alebo či mi iba málo predpísala. Už som sa tešila že si ho nebudem musieť dávať a ona že predpíše mi ďalšie v liečbe pokračujeme 🙈
Tak ak to mám z toho tak ma ešte nejaky čas potrápia tie nevoľnosti 🙈
Ja som čítala že keď sa Ustrogestan užíva orálne tak vtedy spôsobuje nevoľnosti a tažobu. Ale že vaginálne je lepšie znášaný a vtedy nemá tieto vedľajšie účinky ale to sa iba písalo na internete..je teda možné že aj vaginálne ma tento vedľajší účinok
A inak keď tak spätne rozmýšľam ja ho mám nasadený od 6+2tt a odvtedy mi aj býva zle. Začínalo to iba že mi je ťažko a potom prišlo aj to vracanie.
Takže asi na tom niečo bude 🙂
Ahoj, ja mám nevoľnosti od 6teho týždňa, spočiatku mi pomahalo cuckať coca colu, tak po 1-2 hltoch, vždy keď mi zostalo zle… alebo mi pomahalo dosť suche pečivo zjesť… ale postupne som grcala všetko, aj vodu, aj colu, aj suchare, proste, keď som mala pregrcať deň, neudržala som vobec nič… a inak, nie je to asi uplne optimálne, ale paradoxne jediné, čo som v sebe udržala… a po čom sa mi asi do 15 min vždy ulavilo, bol mcdonald… prisahám neviem čo tam dávajú … hocaké menu s hranolkami som si dala, vačšinou poobede, do rána som mala svatý pokoj… mám dve kamošky čo v tehu tiež len toto pomohlo …mne bolo zle NONSTOP… buď som grcala 1-3x za deň… alebo som grcala proste každú hodinu, aj v noci, ma nadrapovalo na prázdno… v noci som sa nevyspala, budila som sa každé dve hodiny- hodinu ako mi bolo zle… potom mi lekár predpísal xonveu asi v 11tt… a tá mi zabrala, grcala som zo začiatku aj s ňou, ale menej… alebo mi bolo len ťažko občas počas dňa, ale už nie celý deň… teraz som v 14tt skúsila vysadiť a pregrcala som 4 dni, beriem aj lieky na štítnu žlazu, nedokázala som ani tie v sebe udržať… zase mám xonveu… začínam 15tt plus … modlím sa aby som nebola tiež z tých, čo budú blvať do porodu… paradoxne sa mi podarilo pribrať, babo je v poriadku… tak sa modlím, že už ďalšie balenie mi treba nebude… ale súcitím s každou, ktorá takto trpí… ja do toho musím makať v robote, bolo to doslova pre mňa peklo …
@zuz_markusova
Jemine musím napísať moju skúsenosť z predvčerajšku... Mala som tiež McDonald's jedla som to okolo 16tej
Potom som už nejedla nič až do večera lebo mi bolo ťažko večer tak som vynechala večeru.
V noci o 0:30 som tak musela utekať a všetkom MC išiel von. Potom som mala také pálenie hrdla z toho vracania že to bolo asi horšie ako samostatné vracanie. 🙈
Tak som sa zaprisahala že pekne dlho nechce Mekáč vidieť a to to naozaj ľúbim 😁
A zase včera som si odsledovala že mi tiež pomáha že vždy ked mi príde zle tak si rýchlo cucnem vody a je dobre.
Tak som tak robila aj dnes ráno, pomaly som si cuckala vodu až zrazu pekne všetko von celého 0,5l čo som za ráno vypila 🙈😁
Takže to len moja skúsenosť že nech si odsledujem čokoľvek nejak to neviem podchytiť..
@helenbozka presne som si všimla ze mi dobre robia aj studene nápoje

@patka141 úprimne? Mne nič som v 20tt a je mi príšerne.. beriem aj xonveu aj tak mi je zle.. jedine čo mi ako tak na chvíľku zaženie nevolnost je fatra alebo studeny mandarinkovy kompót