Čo spôsobuje výrazný moč v tehotenstve?
Baby som 33.tt, Bčko užívam celé tehu len vo Femibione, ale teraz ho dlhšie ani neberiem. Občasne užívam Globifer železo, ale inak nič iné a už pár dní pozorujem výraznejší moč. Je pravda, že mám žaludočné ťažkosti posledné dni a pijem menej vody ako obvykle, ale neviem či to môže spôsobiť až takú zmenu farby? Doteraz som vypila 3l tekutín denne, posledné dni 1,5-2l. Keď sa utriem, tak toaletný papier ostane normálne ako zafarbený žltou. Doteraz vždy priehľadný moč. Zajtra idem na poradňu, tak sa samozrejme opýtam, len som chcela počuť vaše skúsenosti. Ďakujem.
@janka_266 nie to nie…mám reflux a tieto žaludočné ťažkosti som mala aj na začiatku tehu, bola som aj na sone brušnej dutiny a žlčník bol v tom čase úplne ok, tak verim, že to ostalo nezmenené…
Nemusí to hneď znamenať nejaký zdravotný problém. Mne sa toto dialo napríklad keď som brala všelijaké vitamíny, vtedy ti to vie zafarbiť tak výraznejšie moč. Ale ak sa obávaš, tak by som sa asi šla ukázať k lekárovi.
@monicka144 ďakujem, ano, idem zajtra na poradňu, tak to rovno poviem lekárke. Ja si skôr myslím, či to zníženie tekutín na polovicu mi to nespôsobilo za posledné dni. Odsledujem🙏 skúsim dnes zas viac vypiť.

Môže byt problém si zlcnikom/zlcovymi cestami. Nezltne vám aj pokožka?