icon

Čo vám dali ako tehotným na Covid-19?

tehotna40
24. nov 2023
nevenka
24. nov 2023

@tehotna40 nic, snazila som sa lezat, ale nedalo sa, mala som chore 19 mesacne dieta a dalsie 2 starsie tiez, aj manzela. Asi 2-3x som si vzala Paralen, vela D a C vitaminu, caj. Od kasla Livsane sirup a do nosa Olynth a morsku vodu. Ani Isoprinosine sa neodporuca.

andy37
24. nov 2023

Iba paralen. Ale ja som mala ľahký priebeh.

domka222
24. nov 2023

Paralen a stopkašeľ

dettilv
24. nov 2023

@tehotna40 raz som si dala Paralen a potom už nič. Kovid som mala v 7.mesiaci a mala som ľahký priebeh

majka2022
24. nov 2023

@tehotna40 tak ja som mala 2 noci vysoké teploty nad 39 - brala som len 2x paralen, zvýšiť dávku Dcka a Céčka a na kašeľ sirup Stop kašlú ….a určite po covide treba ísť gynekológovi na kontrolu aby skontroloval prietoky ak si vo vyššom štádiu, lebo sa môže stať že prietoky sa upchaju a babetko zomrie preto je dôležité vyšetrenie po covide

ivangeline
24. nov 2023

...obdobne ako pisu.

aliaray1
24. nov 2023

@tehotna40 nebola som tehotna ale chory manzel, nasledne 10 mes.dcerka a potom ja. Brala som len vitaminy, paralen, olynth...obaja sme mali tazsi priebeh a manzel bral atb, ja nie a obom to trvalo rovnako. Dcerka bola z toho do 26 hod vonku s brutal horuckami (vitaminy, zelenina, ovocie, striedacka nurofen/paralen, kvapky nasivin, Cevitko, D vit, omega pre babatka, thuya occidentalis 30CH, vela spanku) a zrazu nic.

tehotna40
autor
24. nov 2023

@aliaray1 vďaka uz aj odo mňa to dcérka dostala 😞

tehotna40
autor
25. nov 2023

@aliaray1 nad koľko stupňov ste zrazali teplotu pri covide prosím?

aliaray1
25. nov 2023

@tehotna40 nezufaj, mala sa ti z toho krasne dostane. Jaj a hned ako po sopli zacala kaslat podala som jej aj stoptusin sirup (neobsahuje alkohol na rozdiel od kvapiek)-zabral hned.
Vies, nam sa podlamovali nohy obom, v strasnom stave sme boli a ona este nevedela chodit, aj tak bola ako handrova babika s tymi 41C a ledva sme ju preniesli do kupelne aj niekolko razy za noc. Zrazali sme tak, ze jemne vlazna sprcha kolko zniesla ale max 2 minuty a velmi ozila v sprche a pacilo sa jej. Zrazili sme aj pod 38 v kombinacii sprcha, nuro, paralen ale opakovane dokola to slo den + noc. Na druhe rano uz len cez 38, do par hodin uz mala pod 38 a ked mala vzapati teplotu pod 37,5 12 hodin, vysadzali sme nuro aj paralen (polovicna davka podvecer a v noci uz nic).

tehotna40
autor
25. nov 2023

@aliaray1 dúfam ze ju to rýchlo prejde 😞 vďaka