Čo znamená corynobacterium spp. a candida non-albicans
mám to ako nález z výteru pošvy v 37tt. môže to mať nejaký následok na dieťa? Ďakujem
Candida je plesen /su druhy albicans a non.albicans..klasicka a tie ostatne/..cize ju preliecit antimykotikami, mozes probiotika..dost vela tehotnych ju ma
Corynobacterium je normalnou sucastou bakterialnej flory...cize na to ATB netreba
treba hlavne vynechat sladkosti a vsetko s cukrom..kvasinky sa zivia prave cukrom. Svagrinka to mala tiez, nepodarilo sa jej to preliecit a malej museli po porode pichat antibiotika. Rodila pred 10 dnami.Tak snad sa toho zbavis..vela stastia🙂drzim palce
ahoj nykusch, aj ja som prekonala plesen v 37/38 tt a nemalo to vobec nasledok pre dieta. Je dolezite vyliecit infekciu, aby si po porode nemala problemy. Pre dietatko to nema nasledok.

Nebudem mudrovat...to prve neviem co je,ale to druhe patri medzi kvasinkove miktoorganizmy-mykoza.O dietatko sa nemusis obavat ak ti lekar uz nasadil liecbu a dal ti ucinny liek antimykotikum.teoreticky mozna nakaza je aj pocas vnutromaternicoveho vyvoja ci potom neskor infekcia pocas porodu cez porodne cesty,ale ak sa o teba dobre postara tvoj lekar a mykozu prelieci,tak sa niet coho obavat.Vela tehotnych zien prejde tymto neprijemnym obdobym,lebo v tehotenstve sa na nas vsetko akosi skor nalepi 🙂 niekde tu je vo fore aj tema Mykoza v tehotenstve,tak tam sa o tomto probleme dozvies viac....prevencia,liecba a ine. 😉