icon

Covid v 3. trimestri - lieky, vitamíny

19. nov 2021

Ahojte zienky..chcem sa opytat nie teda pre seba ale pre kamosku..je v 3 trimestri a bohuzial je pozitivna na covid..co vtedy je mozne uzivat? Obvodacka jej teda nic extra nepovedala..ze ma prist ak bude mat horsie priznaky..boki ju hrdlo a ma upchate dutinu zatial..

ivinkapink
19. nov 2021

Ahoj,tak je super ze ju obvodacka vysetri,aksa zhorsi,kolki to stastie nemaju...ja som sice v prvom trimestry a mam covid,mne povedala ze vitaminy c,d,zinok. Mne na dutiny pomohlo kvapky (su aj pre tehotne stopnadcha), naparovanie nad slanou vodou al bylinami, nahrievanie dutin infralapou, prelievanie nosa kanvickou...na zaciatku ma aj hrdlo bolelo (hydropastilky) a na kasel (stodal homeopatikum)....ak sa zhorsi sup doktorke,spravi jej odbery a podla toho...

pataja
19. nov 2021

Ja som mala prednedávnom tiež covid, ale tým, že som bola už očkovaná 2x tak priebeh bol našťastie slabší. 2x som si musela dat paralen, lebo ma bolela k večeru hlava. Inak len veľmi silno upchate dutiny, na čo mi veľmi pomohlo inhalovanie vincentky a kyseliny hyaluronovej. Mimo iného som veľmi veľa pila 100% džúsov, čaju lipového, mäta, zázvor, popijala vincentku...Dávala som si vit.C s pozvoľným.uvoln., zinok, selén a na večer D vit. a na lacno rano imunoglucan. Na suchý kasel Stodal a kalcium sirup. Na kloktanie a výplach nosa (pomocou konvicky)ešte slanú vodu. Asi 3 dni som si ešte dávala Sinupret obyč.nie forte ( ten treba len ozaj kratkodobo). Prešlo to cca do týždňa. Strata chuti nebola, ale strata čuch ešte stále trvá. Treba trénovať denne rôzne vône. Skóre uzdravenie

miskamicha
19. nov 2021

Povedz kamoske nech si kupi respimer a preplachuje nos, pomoze jej to. Pevne dufam ze jej to prejde co najskor a to iba v takychto priznakoch a nic sa nezhorsi, skore uzdravenie a lahucky porod. Este jej odkaz aby pila lipovy čaj, ten je pri prechladnutí TOP! A vitaminy samozrejme.

autor
19. nov 2021

Zienky dakujem pekne za rady 😘

scorpionflower1
19. nov 2021

to, co by si dala aj pri beznom nachladnuti a byt nou by som si urcite zadovazila oxymeter a pravidelne merala saturaciu kyslika v krvi. Mojej svokre to pri covide zachranilo kožu. Ked sa jej zacala saturacia znizovat zavolala obvodnej a ta ju okamzite poslala na rtg a nasledne predpisala lieky Dexamethazon. Ked je tehotna asi by ju pri znizenej saturacii hned hospitalizovali. Teda dufajme, ze budu mat v nemocnici este miesto.

conta22
19. nov 2021

@scorpionflower1 my sme bohužiaľ pri prvej vlne ešte o tej saturácii nevedeli a tiež by to zachránilo život 44rocneho anjela ktorý už je v nebicku 😏 čiže všetkým odporúčam oxymeter

scorpionflower1
19. nov 2021

@conta22
Uprimne ma mrzi tvoja strata ☹ Vtedy este nebolo tolko informacii ako dnes.
moju svokru ten oxymeter zachranil. Ona nemala uplne typicke priznaky (ten kratky zrychleny dych) bola len strasne ospala stale. Velke stastie bolo, ze mala aj pohotovu obvodnu.