icon

Covid v tehotenstve

nanenka13
13. dec 2021

Ahojte chcem sa spýtať dnes rano mi vyšiel pozit.ag test na covid som momentálne v 30tt zajtra idem aj na pcr test a zaujimalo by ma ako ste to vy zvladli ci sa niektora s tym stretla v tehotenstve a aby som nezabudla očkovat som sa nestihla dať lebi som potrebovala vyjadrenie od kradiologa a k tomu sa nedostanem lebo som v karantene dakujem

petus998
13. dec 2021

@nanenka13 kamaratke museli prerusit tehotenstvo dostala sa s covim na kyslyk takze v tehu je to dost risk ale su aj pripady kedy bol lahky priebeh a vsetko bolo oka. Napr mne vysiel samotest ag pozit a pcr negat

heymissg
13. dec 2021

@nanenka13 ja som mala covid, taký stredný priebeh, bolo to pre mňa dosť náročné.. ale bola som bezprostredne po zákroku, mala som rizikové tehotenstvo a obrovské brucho... budem držať veľmi palce nech všetko bude ok

dettilv
13. dec 2021

@nanenka13 no ja som dostala kovid v 27tt.2 dní som mala zvýšenú teplotu a potom iba tá slabosť. Po novom mám kašeľ ale už aj to ustupuje. Bábätko je v poriadku. Som 30tt

sally001
13. dec 2021

Ahoj ja som mala covid v 28tt ...zo zaciatku horucka 37,5,zapchaty nos a silny kasel ...po par dnoch silna bolest na hrudi ...bala som sa ze mam zapal pluc,bola som na covidovej pohotovosti ale tam mi nic nezistili ...krv som mala ok...dali mi solmucol na vykasliavanie hlienov...uz som mesiac po no stale kaslem obcas boli hrdlo akoze je to dost na nervy... davala som si paralen ten mi pomohol aj na odpuchnutie sliznice v nose a stop kasel sirup a po tyzdni ten solmucol ...doktorka povedala ze ho mozem brat dokial kaslem🙂 skore uzdravenie

katren
13. dec 2021

@nanenka13 to ti ten kardiolog dava potvrdenie uz 30tt???? to nie je, ze si sa nestihla dat zaockovat....sestra je tiez tehu, tento mesiac dostala tretiu davku....

zuzula507
13. dec 2021

@nanenka13 ja som prekonala covid nedavno.. 3 dni teploty do 38, bolest svalov,klbov,priserna strasna bolest hlavy,oka ,ucha na 4 den mi dali antibiotika po ktorych o 2 dni na 1 den teplota zmizla a ked som si myslela ze je to za mnou zase vystrelila uz nad 38.Na 7 den som bola na vysetreni kde mi zistili obojstranny zapal pluc (a to som ani nekaslala iba malinko ,obcas) a hospitalizovali ma.9 dni dokopy som teplotovala co bolo u mna najhorsie, strasne vystavena som bola z toho.Potom som mala problem s dychom tak som bola parkat aj na kysliku, aj som sa rozkaslala.Teraz som po, doma a uz nekaslem vobec, saturaciu mam dobru aj sa mi fajn dycha no oslabena som este..Rozhadzalo mi to krvne odbery, mam zvysene pecenove testy..mam.ist na kontrolne odbery tak som zvedava.Som v 25 tt.a babo je ok 🙏

nanenka13
autor
13. dec 2021

@katren bohuzial skorsi termin som nedostala

nanenka13
autor
13. dec 2021

@katren katren neviem preco cloveka hned sudite ked ani neviete ako to je ja nemam problem s ockovanim ani sa mu nebranim ale ked sa bol ockovat manzel a bola som s nim a povedala som co je vo veci tak mi v centre povedali ze bolo by dobre aby sa pred ockovanim poradila s kardiologom jedna vec a druha vec na zaciatku tehotenstva som bola u nej a povedala mi ze ma skontroluje pred porodom take 2 mesiace pred tak som aj tak dostala termin a v maji moju vekovu skupinu este neockovali aby ste bola v obraze skor ako zacnete utocit na cloveka ze to neni o tom ze som to nestihla

katren
13. dec 2021