CT a tehotenstvo - vplyv na bábätko
Ahojte mamičky
Chcela by som sa dopátrať cenných rád, či máte, alebo z blízkeho okolia poznáte takýto pripad.
V strede januára som absolvovala röntgenové a CT vyšetrenie panvy po páde z koňa. Potom prebehol jeden menštruačný cyklus, začiatkom februára som absolvovala MR vyšetrenie a následne som vo februári otehotnela...Konzultácia s pani doktorkou bola “ uvidíme, buď sa udrží, alebo ho telo vylúči” no skrátka absolútne drastický spôsob oznámenia pre prvorodičku”.
Momentálne som v 3-ťom mesiaci tehotenstva.
Viete mi prosím povedať, či to všetko môže mať nejaký vplyv na bábätko? Ďakujem veľmi za každú radu
@bambulienka25 áno, to som si aj ja povedala, lenže gynekologička mi načrtla, že ožarené vajíčka zostávajú v tele ženy až 3 mesiace
No v podstate Dr mala pravdu, v zaciatkoch je to "bud, alebo"...bud dojde k potratu samovolne, alebo je vsetko v poriadku bez nasledkov 🙂 v tvojom pripade nemyslim, ze by to malo vplyv, zbytocne sa tym budes stresovat do konca tehotenstva, ak si otehotnela vo februari a v januari bol rtg a ct, nic sa nestalo, MR nema vplyv na tehotenstvo
to sice asi je pravda, ze vajicka zostavaju v tele xy a ty si absolvovala taketo vysetrenia ale ty si nebola v Chernobyle pocas vybuchu, ty si bola na vysetreni, kde ta davka radioaktivity je sice nejaka ale nie fatalna (zeny chodia chcu nechcu na vysetrenie aj ked tehotne su), takze podla mna sa fakt nestresuj a vsetko bude v poriadku 🍀🤞🏻 zbytocne ta vystresovala