Cystokela v druhom tehotenstve
Ahojte, idem si zo zúfalstva po radu.
Po prvom pôrode mi bola diagnostikovana cystokela. Pocity zle zavedeneho tamponu, pocit ze mi spodok vypadne von a podobne sa cca do pol roka po pôrode upravili. Aj keď som mala kus problém s únikom moču pri kychnuti a podobne a esteticku gulicku ale život mi už tak neobmedzovala.
Doktor mi navrhol plastiku ale keďže ešte sme chceli jedno dieťa dohodli sme sa ze až po druhom pôrode.
No a tu idem k problému. Som v 13 týždni a posledne dni znova cystokelu cítim. Dole tlak a pocit zle zavedeneho tamponu, gulicka ako svet. Som z Toho nešťastná a neviem ako to zvladnem mam len 27 rokov. Neviem ci s tým ísť k dr alebo co či s tým niečo vôbec vie urobiť.
Az ste to náhodou niektorá v tehotenstve mali, mali ste to celý čas? Pripadne niečo na zmiernenie? Môže to nejak negatívne ovplyvniť tehotenstvo?
@lula1209 ahoj, ako tehotenstvo pokračovalo? Mám rovnaké obavy a určite aj veľa iných žien. Vedela by si nám napísať, že čo si zažívala potom? Mne fyzio pomáhala na to len čiastočne.

Odporučil ti lekár na tvoje problémy fyzioterapiu panvového dna (nazývanú aj gynekologická fyzioterapia)?