Dá sa zrušiť rizikové tehotenstvo?
Ahojte baby chcem sa vas spytat ta sa po mesiaci zrusit rizikove tehotenstvo ci nie?
@martinaa14 uz by si mala byt 5ty mesiac teho podla apriloviek 2016... 😲 😲 😲
Ak ti lekár dal dokonca PN a ty aj napriek tomu nastúpiš do práce - rizikové je zrušené. Len potom ak sa niečo stane, tak lekár zodp. nenesie.
ja som mala rizikové pri 2 tehu, krvácala som asi 3 krát, aj v nemocnici som bola a potom od sept. som dokonca išla do práce - lekárka povolila. Áno, zdr.stav sa môže zlepšiť a môžsš ísť aj do práce. Pracovala som v kanclíku do 39 tt. V súčasnosti dcéra chodí do 4 triedy.
Rizikove tehotenstvo je diagnoza, nie chvilkova zalezitost...Zrusit??? No, neviem, ako uvazujete...
/ ak Vas tlaci k takemuto uvazovaniu praca, z akychkolvek dôvodov, je to na zamyslenie.../
Mozno ked pominu dovody,pre kt.bolo rizikove urcene... napr.rizikove len z hladiska veku rodicky/starsia,mladsia/ a pri dobrych vysledkoch je asi len "kozmeticka" zalezitost... no ak su zavazne zdrav.dovody/krvacanie,hematomy,zle vysledky/ .... ty vies,kt.situacia sa ta tyka a asi je to na posudeni osetr.lekara...
zrusit rizikove tehotenstvo? si robis srandu nie?
Len mne to rizikove dala pan doktorka po ustnej dohode len kvoli marodke mne nic nebola tak preto sa chcem spytat ci sa to da zrusit...asi keby to rizikove je rizikove tak asi nevymyslam ,len mne nic neni ani nebolo ....
@martinaa14 tak naco si isla na PN? Ze zrusit rizikove 😀 dost zla formulacia
@martinaa14 tak chod sa svojou lekarkou, ta o tom rozhoduje. Nie my tuna...
Sak pojdem zanou ...ja len ze ci neviete ci sa to da alebo nie . Nic viac nic menej ...ja mam asi nato dovod a viem preco som na ten mesiac pn bola 🙂 to tu rozoberat urcite nebudem 🙂
a nie je náhodou rozdiel medzi PN a rizikovým tehu? Ja som bola pri prvom PN pretože som mala v robote nenormálne stresy a do toho som grcala do pôrodu aj 10x na deň... bolo to pre mňa utrpenie, ja som tehu iba prežívala, aj keď mi v podstate nič nebolo. Bola som PN, ale nechodila som napr. do rizikovej poradne, ani u mojej gyn. som nemala poradne častejšie.
Pri druhom som bola od 20tt na rizikovom tehu, ale to som mala problémy s placentou a chodila som aj do rizikovej poradne do nemocnice (okrem môjho gynekológa) - každé 2 týždne....
@martinaa14 samozrejme, ze sa to da. Dovody na rizikove nemusia trvat celych 9m, moze to byt len prechodny stav, kory ked sa upravi, moze ta dr. vypisat. Ale tie dovody musi posut on/ona.
Pripdne aj ty sama mozes odmietnut PN, ale to uz je na tvojej zodpovedosti, ked sa nieco pose..
ach jaj ja na tomto svete uz mnohym veciam asi ani nerozumiem..
@martinaa14 tak toto neviem ako obstojí, "ústna dohoda o rizikovom" - wtf?? a PN a rizikové tehotenstvo sú dve rozdielne veci, PN si mohla byť z úplne iného dôvodu... každopádne túto záhadu nech s tebou rieši tá, čo ju vyrobila...
aha, az teraz som pochopila, ze je to len zmena s vynechanim slovka rizikove...
napadlo ma hned ze UPT... nuz, co na to povedat? hm... 🙄 😠

@martinaa14 zrušiť? nejako nechápem 😕 rizikové tehotenstvo je diagnóza, nie objednávka z eshopu, aby to niekto zrušil... lekár môže akurát tak spraviť nové vyšetrenia a prehodnotiť diagnózu...