Diastáza a lordóza počas tehotenstva
Ahojte ak mam vyraznejsiu lordozu-v krizovej oblasti mam tak viac vystrcenu kostrc,tym padom mam aj spodne brucho viac von, je mozne ze budem mat diastazu? Je tu nejaka mamicka ktora mala s tymto problem? Cvicim pravidelne a brucho mam pevne,ten to spodne nie
ja lordozu mam , nemala ziaden vplyv na tehotenstvo a diastazu som nemala...
@krasneleto dakujem,mam z toho trocha strach kedze mam uz kvôli tomu chronicku bolest v krizoch,a rodili ste prirodzene?
Diastaza vznika uplne fyziologicky v tehotenstve, musi, inak sa nezvacsi matetnica a dieta nenarastie. Logicky. Svaly sa musia rozpstupit. Otazka je, ako a ci sa to stiahne potom. Takze to budes riesit potom.
No Monika Srenkelova vzdy hovorila, ze je lepsie pred dalsim tehotenstvom si dat do poriadku brucho, vediet s nim pracovat, posilnit stred tela, po porode hned nabehnut na dychanie, postoj, spravne cviky, nech sa to co najlepsie stiahne. No ja som mala 4 porody a po kazdom brucho v horsom stave, no. Ale diastazu mam uplne malu, ale stenu brucha oslabenu, aj povolene panvove dno. Takze zas zacinam sa davat do poriadku.
@krasneleto dakujem,mam z toho trocha strach kedze mam uz kvôli tomu chronicku bolest v krizoch,a rodili ste prirodzene?
@anonym_autor ahoj aky si mala pôrod s týmto problémom?

ano lordoza moze ovplyvnit vznik diastazy. ale aj nemusi... diastaza moze ovplyvnit aj stav lordozy... ale nemusi... nie je univerzalne pravidlo na diastazu.... ries to az po porode , ked diastaza vznikne...