icon

Diastáza a lordóza počas tehotenstva

19. feb 2025

Ahojte ak mam vyraznejsiu lordozu-v krizovej oblasti mam tak viac vystrcenu kostrc,tym padom mam aj spodne brucho viac von, je mozne ze budem mat diastazu? Je tu nejaka mamicka ktora mala s tymto problem? Cvicim pravidelne a brucho mam pevne,ten to spodne nie

krasneleto
19. feb 2025

ano lordoza moze ovplyvnit vznik diastazy. ale aj nemusi... diastaza moze ovplyvnit aj stav lordozy... ale nemusi... nie je univerzalne pravidlo na diastazu.... ries to az po porode , ked diastaza vznikne...

krasneleto
19. feb 2025

ja lordozu mam , nemala ziaden vplyv na tehotenstvo a diastazu som nemala...

autor
19. feb 2025

@krasneleto dakujem,mam z toho trocha strach kedze mam uz kvôli tomu chronicku bolest v krizoch,a rodili ste prirodzene?

nevenka
19. feb 2025

Diastaza vznika uplne fyziologicky v tehotenstve, musi, inak sa nezvacsi matetnica a dieta nenarastie. Logicky. Svaly sa musia rozpstupit. Otazka je, ako a ci sa to stiahne potom. Takze to budes riesit potom.
No Monika Srenkelova vzdy hovorila, ze je lepsie pred dalsim tehotenstvom si dat do poriadku brucho, vediet s nim pracovat, posilnit stred tela, po porode hned nabehnut na dychanie, postoj, spravne cviky, nech sa to co najlepsie stiahne. No ja som mala 4 porody a po kazdom brucho v horsom stave, no. Ale diastazu mam uplne malu, ale stenu brucha oslabenu, aj povolene panvove dno. Takze zas zacinam sa davat do poriadku.

soni111
24. sep 2025
@anonym_autor

@krasneleto dakujem,mam z toho trocha strach kedze mam uz kvôli tomu chronicku bolest v krizoch,a rodili ste prirodzene?

@anonym_autor ahoj aky si mala pôrod s týmto problémom?