Dlhodobé špinenie a krvácanie v tehotenstve

5. apr 2024

Ahojte,

Rada by som sa spýtala, či mala niektorá z vás dlhodobé špinenie v tehotenstve. Od začiatku špiním, v 7tt som zakrvácala. Zistený hematóm, ktorý sa pekne vstrebal/vyplavil. Špinenie neprestalo. V 12tt masívne krvácanie, hospitalizácia na vyše týždeň. Kanavit, dicynone, progesteron. Ďalší hematóm, skoro 5cm. Som vyše týždňa po prepustení a ja stále špiním, je toho dosť veľa, denne vymením aj 10 intimiek a stále zo mňa tečie tmavohnedá krv. Mali podozrenie, že placenta trochu prekrýva vnút.bránku, ale neboli si 100% istí. Kľudový režim dodržiavam.

Mali ste to takto niektorá a ako to dopadlo? Som.v 15 tt.

Ďakujem za reakcie.

barbora0308
5. apr 2024

Konkretne u mna to nedopadlo dobre, zakoncilo to masivne krvacanie v 17tt, pricinu nevedeli povedat.
Ale lezala so mnou kocka ,ktora na tom bola velmi podobne a napriek viacerym hospitalizaciam, to dotiahla do uspesneho konca! Takze je to velmi individualne. Drzim palce 🤞!

autor
5. apr 2024

@barbora0308 ďakujem... a mala si to tak podobne, že z teba išla tekutina? Lebo zo mňa pred tým krvácaním išlo menej a hlavne toho nebolo tak tekuté 😐 mrzí ma tvoja skúsenosť..

linda5678
5. apr 2024

Ahoj, taktiez nemam dobru skusenost, mala som podobny “uvod”, uz od 6tyzdna hematomy, hnede spinenie s prestavkami. Vyrazne vyslovene krvacanie len raz v tom 6.tyzdni, potom uz len hnede spinenie no prakticky stale. Napriek tomu vysledky az do 16tyzdna boli v poriadku, no tam kdesi babo prestalo rast. Nechcem ta strasit, kedze su rozne scenare a aj vela dobrych, no ja som stale pocuvala, ze od 12tyzdna sa uz nic nemoze stat a nebola to pravda. U mna bolo podozrenie na zle uhniezdenie a zly vyvoj placenty, ktora to nakoniec neutiahla. Velmi ti drzim prsty, aby to u teba dobre dopadlo 🙏🍀❤️

autor
5. apr 2024

@linda5678 ďakujem ❤️ nádej odchádza posledná.

barju
5. apr 2024

Kamarátka takto mala , potom od 22 sa zase začala otvárať, prelezala polku tehotenstva v nemocnici, ale nakoniec ešte prenášala. Malý je zdravý, v júni bude mať rok. Sú aj prípady kedy to dobre skoncilo.

snowflakenel
5. apr 2024

2.x nedopadlo,dobre.
2 krat dopadlo dobre.
Pri prvej som naozaj len brala lieky a lezala.
Pri druhej som najskor tiezzlen lezala, no pri starsej sa uz nedalo stale, tak som si povedala, ze co ma byt bide.....

autor
5. apr 2024

@barju ďakujem ❣️

@snowflakenel keď to nedopadlo dobre, bolo to v druhom trimestri?

saska.j
5. apr 2024

Ja som v 6tt a krvacam od začiatku,najprv to bolo len ružové keď som sa utrela,potom to už bolo viac ale stačila mi slipovka,raz zo mňa vyšla akoby zrazenina ale bola biela a potom som zasa začala krvacat len keď som sa utierala a vyšla ďalšia zrazenina malička. zistil mi hematóm a beriem duphaston. Pár dní som mala také že fakt len obcas krv pri utreti. Potom už len spinenie a dnes som mala zasa krv na nohavičkách. Neviem či je to tým že malého nosím občas na rukach

barbora0308
5. apr 2024

1x som zacala jemne krvacat v 7tt. Boli sme akurat na dovolenke, takze spravili sono, skonstatovali, ze je s plodom vsetko OK, dali injekciu, nasadili liecbu a poslali ma lezat domov. Do 13tt som ale stale s mensimi prestavkami spinila, nasledne som ale zacala krvacat, isli zo mna masivne zrazeniny a hrudky krvi. Vtedy ma hospitalizovali uz pre hematom. V 17tt ma pustili domov, ze sa vstrebal a uz je vsetko OK, uz som ani nespinila. Druhy den co som bola doma som zrazu mala velmi silny hlienovity vytok s ruzovou farbou. Vratila som sa teda spat do nemocnice, kde mi spravili sono a poslali domov, ze sa nemam obavat vsetko je OK. Vecer som ale zacala uz fakt masivne krvacat a mala som velmi silne krce. Na urgente iba skonstatovali, ze sa spustil porod a uz sa neda nic robit, museli mi dat rychlo vyvolavacku pre urychlenie porodu, kedze som uz odpadavala z toho ako velmi som krvacala. Plod bol zdravy a vsetko vyzeralo OK, uzavreli to s tym, ze mam pravdepodobne slabu maternicu.
Druhe tehotenstvo som spinila od uplneho zaciatku...prestala som ale spinit cca. zaciatkom druheho trimestra. V 22tt som sa ale zacala otvarat, uz s prolapsom vaku a mne povedali, ze do vecera porodim. Nejakym zazrakom sme to ale v nemocnici potiahli az do 36tt a mam zdraveho uz pomlay dvojrocneho syna 🥰. Takze nadej naozaj zomiera posledna! Drzte sa!

autor
5. apr 2024

@barbora0308 bože žena, ty máš tiež toho dosť za sebou... ja už som trikrát potratila, ale vždy v 1.trimestri a jedno dietko doma mam... tak snad aj toto bude mat uspesny koniec 🙏🙏🙏

autor
5. apr 2024

@saska.j fuha, no ja som mojho nezobrala na ruky uz dva mesiace, radsej.

saska.j
5. apr 2024

Bohužiaľ ja musím a to ma čaká krst kde budem držať 14,5 kg dieťa

snowflakenel
5. apr 2024

Oba tusim okolo,toho 12 tt.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre