icon

Doxyhexal a jeho vplyv na tehotenstvo

kiklikik
20. jún 2025

ahojte chcem sa opýtať, či ste mali s tým už skúsenosť.
Mala som kliešťa( viac) a do toho som aj ochorela dr. mi predpísala doxyhexal aby sme predišli aj bolerióze.
Lenže ja som týždeň predtým bola u svojej gynekologičky na preventívne, všetko ok tehotná som nebola, že ovulácia už prebehla . Ze mám prísť na hormonálny profil. Lenže začala som brať doxyhexal ATB a meškala mi menstruácia 3 dni spravila som si test a šup pozitívny ale slabá čiarka skôr duch. Tak som si večer ešte dala ATB. Lenže už je to týždeň čo mi mešká nezdá 3 testy sú pozitívne a ATB som už viac po tom večeri neužívala preistotu po dohode s obvodnom. Mám zavše bolesti v podbrušku od poslednej MS je to 7 týždňov ( myslela som si že mi mešká MS kvôli ATB už mi tak meškala neraz) neviem kedy mám ovuláciu pretože mám dlhý cyklus a nepravidelnú. Gynekologička mi ešte kázala si urobiť testy o 2 dni lenže ja už mám strach kvôli doxyhexalu- je veľmi škodlivý pre bábätko.

natalis1998
20. jún 2025

@kiklikik tuším prvých 5 týždňov nie je embryo napojené na tvoj krvný obeh tak by to možno nemusel byt problém len zas tie antibiotiká sú veľmi silne.. takze ťažko povedať.. napríklad ja som brala tieto antibiotiká a musela som normálne počkať na menštruáciu a od 1.dna hneď nasadiť aby si boli istý že nie som tehotná.. takze vôbec neviem v tomto poradiť :/

kiklikik
autor
20. jún 2025
@natalis1998

@kiklikik tuším prvých 5 týždňov nie je embryo napojené na tvoj krvný obeh tak by to možno nemusel byt problém len zas tie antibiotiká sú veľmi silne.. takze ťažko povedať.. napríklad ja som brala tieto antibiotiká a musela som normálne počkať na menštruáciu a od 1.dna hneď nasadiť aby si boli istý že nie som tehotná.. takze vôbec neviem v tomto poradiť :/

@natalis1998 no ja mám v tomto strach lebo ja som ich vlastne začala brat týždeň pred MS ako mi mala začať a keď mi meškala som po pár dňoch prestala. No už ani nespávam. A to mi ešte lekárnička poradila 200mg si dať prvé 3dni a potom len 100 lebo som bola taká chorá a ešte tie kliešte. Tak už vôbec neviem čo mám robiť.

natalis1998
20. jún 2025
@kiklikik

@natalis1998 no ja mám v tomto strach lebo ja som ich vlastne začala brat týždeň pred MS ako mi mala začať a keď mi meškala som po pár dňoch prestala. No už ani nespávam. A to mi ešte lekárnička poradila 200mg si dať prvé 3dni a potom len 100 lebo som bola taká chorá a ešte tie kliešte. Tak už vôbec neviem čo mám robiť.

@kiklikik a čo keby vymenili za penicilín ? Ten sa v tehu môže aby ti bolo lepšie.
Každopádne sa tým nestresuj. Ak by sa bábätku malo niečo stat tak by sa tehotenstvo nevyvíjalo dobre takze to ukáže len čas. Teraz s tým nič nespravis. Ja som ako som bola týžden tehotná (po umelom oplodnení) som chytila takú chrípku že som si povedala že to ani nemôže prosperovať tak som kaslala že som mala pocit že vykaslem žalúdok a bolo to dobre nakoniec. Musíš veriť aj ty že všetko bude dobre 🙏 každopádne ja by som žiadala o výmenu antibiotik za take ktoré sa môžu v tehotenstve keď už je potrebné ich brat a tieto by som ďalej nebrala. Niektoré ženy napríklad berú antibiotiká a dozvedia sa o tehotenstve aj o mesiac..

kiklikik
autor
20. jún 2025
@natalis1998

@kiklikik a čo keby vymenili za penicilín ? Ten sa v tehu môže aby ti bolo lepšie.
Každopádne sa tým nestresuj. Ak by sa bábätku malo niečo stat tak by sa tehotenstvo nevyvíjalo dobre takze to ukáže len čas. Teraz s tým nič nespravis. Ja som ako som bola týžden tehotná (po umelom oplodnení) som chytila takú chrípku že som si povedala že to ani nemôže prosperovať tak som kaslala že som mala pocit že vykaslem žalúdok a bolo to dobre nakoniec. Musíš veriť aj ty že všetko bude dobre 🙏 každopádne ja by som žiadala o výmenu antibiotik za take ktoré sa môžu v tehotenstve keď už je potrebné ich brat a tieto by som ďalej nebrala. Niektoré ženy napríklad berú antibiotiká a dozvedia sa o tehotenstve aj o mesiac..

@natalis1998 ja som z toho stresu už aj zdravá ja som to brala 7 dni len jednu večer nikto nevedel že som tehotná veď sama gynekologička povedala, že bude treba hormonálny profil spraviť. 😏

soni111
23. jún 2025

@kiklikik u mňa to isté sa stalo žiaľ v 11 tyzdni nesedelo velkost v 7 tyzdni sa zastavilo srdiečko, určite s tým sú spojené atb su prísne zakazane