Druhé tehotenstvo po abrupcii placenty
Ahojte, je tu mamička ktorá mala v prvom tehotenstve abrupciu placenty a následne v druhom bolo všetko v poriadku?
@nanka888 Ahoj, ja som mala v roku 2022. Zomrelo mi dievcatko v 6 mesiaci. V roku 2024 sa mi narodila druha dcerka uplne vsetko v poriadku cele 38 tyzdne .
ahoj, áno sestra mala druhý pôrod úplne v poriadku po prvej abrupcii
@anonym_2133dd a prisli jej na to kvoli comu sa to stalo? prvy mala cisarsky?
@nanka888 Ahoj, ja som mala v roku 2022. Zomrelo mi dievcatko v 6 mesiaci. V roku 2024 sa mi narodila druha dcerka uplne vsetko v poriadku cele 38 tyzdne .
@katinka833 Je mi to velmi luto 😔 A prisli ti na dovod? Mala si nejake “priznaky “ pred tym ako sa to stalo?
@anonym_2133dd a prisli jej na to kvoli comu sa to stalo? prvy mala cisarsky?
@nanka888 ano, mala som akutny cisarsky. Na hematologii sa nic nezistilo, z rozboru placenty vyslo, ze sa zacala rozpadat pretoze “zostarla” ale co som sa docitala tak to je definicia tej abrupcie cize do kopy nic mi nepovedali co by moje otazky zodpovedalo. Moja mala bola aj na pitve , extremna nezrelost pluc, a smrt prisla po 2 hodinach akoze zitia ale ja si myslim , ze ona nezila kedze nemala pluca.. dusila sa.. az kym vlastne nezomrela… Ja som vtedy zmenila gynekologa , jeho odpoved bola , ze kazda stvrta zena ma abrupciu.. ja som 3.1. Mala prve krvacanie a lekar to odignoroval, zial 7.1. Sa to zopakovalo a stalo sa to coho som sa najviac bala. Nasla som si gynekologicku amb. ktora sa zoabera tehotenstom po strate(po porodnej strate) snad budem cely zivot vdacna tej lekarke , ze dohladala na tehotenstvo , sice som tam bola kazdy tyzden ale mam dceru, zdravu, narodenu v 9. Mesiaci. Od prveho zistenia to bol extremny strach a o toalete ani nehovorim s akym pocitom som sa bala pozriet na nohavicky, my sme neplanovali ja som bola rozhodnuta, ze nikdy viac mam dceru v nebi. Ono to prislo necakane, prave vtedy kedy som si povedala, ze tri roky trapenia v depresii stacili a , ze to skoncim uz. Prave vtedy som uz dychala za dcerku. Zistili sme to po Vianociach. Myslim, ze to bol darcek pre celu rodinu lebo kazdy sa rozplakal a tesil s nami. S odstupom sa na to divam inak , nemam problem sa priznat o depresii o strachu ,smutku a , ze to bolo mojo najtazsie obdobie v zivote. Ako 22 rocna som pochovala dceru a ocitla sa v tazkej depresii z ktorej ma nevedel nik dostat. Ako inak nez Boh ma z toho dostal tak, ze mi dal nadej nevzdat sa svojho zivota a nic ine mi neostalo iba verit, ze mi druhu dceru necha pri mne.

ahoj, áno sestra mala druhý pôrod úplne v poriadku po prvej abrupcii