Duphaston a špinenie/krvácanie v tehotenstve

28. mar 2024

Dobrý deň. Som na začiatku tehotenstva (potvrdené gynekologom) a minulý pondelok som začala krvácať - bolo to slabšie ako moja bežná ms, ale nebolo to len "špinenie".. Bolo to krvácanie. V utorok to bolo oveľa slabšie. Informovala som o tom gynekologa a predpísal mi duphaston 2x1. V stredu krvácanie slabučko pokračovalo. Od štvrtka to bolo skôr už len ružovkasté špinenie. Včera som bola na kontrole - robil mi vaginálne sono a po vytiahnutí toho "nástroja" ktorým sa to prevádza videl že je stále trochu od toho "špinenia". Ale k čomu sa chcem dostať je to, že odkedy som prišla z tejto prehliadky, moje špinenie úplne prestalo. Žiadny náznak po ňom ani včera ani dnes. Príde mi zvláštne že sa to stalo práve po tom sone..Myslíte že už mohol po 10 dňoch zaučinkovať duphaston alebo to mohlo spôsobiť to sono? Vôbec neviem čo si o tom mám myslieť.. Ďakujem pekne..

zuzi0911
28. mar 2024

Ak dr nič nenašiel.asi to je iba cievka a náhoda,že to prestalo po sone . Ja som takto spinila týždeň a tiež som uži ala duphaston a zrazu to prešlo...opakovalo sa to neskôr atď...

lucia851
28. mar 2024

Nepriberas z neho?

autor
28. mar 2024

@lucia851 beriem ho ešte len 10 dní. Zhodou okolností sa vážim aspoň raz do týždňa a od minulého pondelka mám rozdiel -1,6kg. Samozrejme absolútne to nemusí byť z toho.. Tým chcem len povedať že nevšimla som si že by na mňa mal vplyv a začala som nejako priberať alebo niečo.

stannkal
28. mar 2024

Najlepšie nerozmýšľať nad tým a nechať to na prírodu keďže to krvácanie naozaj môže mať rôzne príčiny. Je malá pravdepodobnosť, že duphaston tam spravil nejaký rozdiel. Teda pokiaľ nemáš naozaj preukazany nedostatok progesteronu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre