Dýchavičnosť v treťom trimestri: Je to normálne?
Ahojte,
Stáva sa mi tak, že po každom jednoduchom výkone som strašne zadychana. Viem, že je to bežne pre 3 trimester (momentálne 33 týždeň +-), len sa chcem spýtať či až tak že napr vyjdem schody a lapám dych 10minut, alebo aj pretočenie na posteli ma zvykne udychana, že také doslova bežne a jednoduché veci a dychcim ako po zabehnutom kilometri 😅
Dakujem za vaše skúsenosti a odpovede 🙂
@elli333 hej aj v klude mám pocit niekedy že sa dusim, už mám pocit že ma to privádza do šialenstva niekedy :(
Mala som byt sledovaná internistom a kardiologom, len ma nikto nechce zobrať, a jedna čo ma zobrala interná mi vynadala že “vy tehotné ste citlivé na všetko” a mám si dať magnezium … proste katastrofa s doktormi .
Potom to prešlo pôrodom ? Lebo fakt mám obavu, či to je “v poriadku”
@simcekk aky mate pulz?ja som obehala kardio aj interne a dali mi tabletky a bolo ok ;)
@zuzkaa1991 no pulz vysoký, už pól roka neviem najst doktora, beriem aj tabletky na pulz ktoré vraj nemôžem ale nikto mi aj tak nepomoze s tým čo by som mohla, pri chôdzi mávam okolo 130 pulz, pri nejakých schodoch aj do 160.. v klude okolo 100
@simcekk ja som v klude mala aj 120 tehotnu musia zobrat urgetne mne internita dal lieky a ked vas nechcu zobrat ist na pohotovost;) podla mna je to vela aj ked lieky beriete na srdce....nie je to sranda
@zuzkaa1991 veď práve že by mali..
Každý mesiac som aspoň 1x na urgente, kde mi dajú infúziu a pošlú ma domov, lebo mi zvykne aj preskakovať..
Prosblemy majú mi dať už len výmenný lístok na kardiologiu, celkovo je to zvláštne, lebo obvodná ma doslova v paži, ta povedala nech si uzivam lieky čo doteraz, gynekológ že treba interne lebo lieky škodia bábätku, na internom mi vynadala a a keď hladam inú nechcú zobrať nikde ..
Úprimne som už zúfalá lebo nemám čo visc urobiť, jedine takto sa opýtať Vás ostatných.
@simcekk mne dal gynekológ výmenny listoknsa mi zda bolo to.pred 7rokmi.....trvala by som a neodišla by som z ambulancie kym.mi neda gynekológ alebo obvodny lekarmm.ja som vdacna ze mam normálneho obvodného a to som sa zlakla kedze prebral ambulanciu od starsej lekarky aj teraz len zavolam chcem taky a taky výmenny listok ze som sa objednala tam a tam ;)
@zuzkaa1991 hej už som tak bola u obvodnej a ani za nič, nedá bodka.. normálne zvažujem to už nahlásiť na úrady keďže o necelé 2 mesiace rodim a stále mám problémy a každý sa chová takto ľahostajne …
@simcekk zmenit lekara hneď zajtra od 1.12 by ste bola u inej...plus gynekológ tiez vas vie poslat na interne

@simcekk ja som to mala dokonca tak, ze aj v klude som mala pocit, ze sa dusim. Ale nikto okrem hematologicky to neriesil. Vraj babatko tlaci na branicu a je to viacmenej normalne. Ja uz mam po porode 🙂. Niesi sledovana na hematologii? Ja som si pichala injekcie na riedenie krvi clexane a ked som povedala hematologicke ako sa zadychavam tak mi navysila davku.