E.coli v tehotenstve
Prosím riešil niekto E.coli v tehotenstve ?
Ako ste to liečili a ako to dopadlo ?
@salamistka riešime , vyšlo to z vyteru v akom tt ti to vyšlo ?
Na začiatku tehotenstva, už sa presne nepamätám, bolo to pred 20 rokmi
@salamistka a vôbec tá neliecili? Vsade strašia s prasknutom plodovych obalov a potratom :/ babo máš Ok?
Malá bola úplne v poriadku...na konci tehotenstva mi dali antibiotiká, keď som mala horúčky
Ahoj, áno je potrebné to preliečiť antibiotikami....ja som to mala na začiatku tehotenstva a po preliečení som už mala ster v poriadku
@sims12 prosím tá aké atb si mala ? Vaginálne či cez usta ? Nie je to nebezpecne? Si teraz Ok babo je už na svete ?
Nepamätám si presne názov ale boli to určite vhodné aj pre tehotné, brala som ich perorálne, vaginálne som si dávala macmiror a tiež nystatin aby som nedostala mykozu keďže ATB narúšajú mikroflóru. Je to bezpečné a je to potrebné aby si ochránila bábo, pretože nelieceny zápal môže spôsobiť neplechu
@sims12 vďaka - babo bolo Ok? Po preliečení odisla e.coli?
Áno bábo bolo ok, po preliečení bol ster negatívny

Treba určite antibiotiká....u mňa sa to zanedbalo, lebo som nemala príznaky, okrem zapáchajúceho moču, gynekológ to neriešil a ja som žiaľ nevedela, že to môže byť vážne...ku koncu tehotenstva som mala vysoké horúčky a bielkoviny v moči a zistilo sa, že mám zápal obličiek, e-coli sa dostali až hore. Lekári si mysleli, že nám preeklampsiu, kvôli bielkovinám v moči, ale ja som nemala vysoký krvný tlak ani výrazný opuch. Malá sa narodila cisárskym, pravdepodobne kvôli infekcii som mala zelenú plodovú vodu.