icon

Epilepsia v tehotenstve

sabina_71
15. okt 2025

Ahojte. Chcem sa spýtať či máte niekto skúsenosti s nasledujúcou situáciou.

Mám epilepsiu a beriem Plexxo. Pred tehotenstvom 300mg za deň, ale v tehotenstve mi klesli hladiny tak mi to zvýšila na 400mg za deň. Teraz som volala a stále mám podľa výsledkov krvi nízke hladiny, síce stúpli ale máličko. Doktorka ma dovolenku mám sa ozvať pondelok a asi sa zbláznim. Sestra mi povedala len, že ona nevie čo s tým, keď aj tak beriem maximálnu dávku. Tak a mám riadny stres čo teraz. Nechajú ma tak alebo čo? Že sak dostane záchvat nedostane alebo sa k tomu dávajú ďalšie lieky alebo čo? Nemate prosím niekto skúsenosť? Lebo ja sa do pondelka zbláznim.

Ďakujem

anonym_12a0f3
15. okt 2025

Nestresuj lebo to ti viac škodí ako pomôže

sabina_71
autor
15. okt 2025
@anonym_12a0f3

Nestresuj lebo to ti viac škodí ako pomôže

@anonym_12a0f3 ja viem, ďakujem len je to take nepríjemne teraz. Že nevedieť čo bude

bluka2
15. okt 2025

Nie je iná doktorka?

sabina_71
autor
15. okt 2025
@bluka2

Nie je iná doktorka?

@bluka2 ako ja som so svojou veľmi spokojná, ona ma práveže dala dokopy po predchádzajúcej, ktorá to brala laxne. Teraz ma dovolenku a bojím sa ako sa k tomu postaví. Tak som chcela osobne skúsenosti či sa niekomu takto stále znižovali hladiny liekov v krvi či dostali potom nejakú kombináciu liekov alebo čo.

bluka2
15. okt 2025
@sabina_71

@bluka2 ako ja som so svojou veľmi spokojná, ona ma práveže dala dokopy po predchádzajúcej, ktorá to brala laxne. Teraz ma dovolenku a bojím sa ako sa k tomu postaví. Tak som chcela osobne skúsenosti či sa niekomu takto stále znižovali hladiny liekov v krvi či dostali potom nejakú kombináciu liekov alebo čo.

@sabina_71 však jasné, ale nemá nejaké zastupovanie? Ak nie, ja by som išla privátne ku hocikomu inému. Potom v pondelok zas k nej. Istota je istota

anonym_dd9015
15. okt 2025
@bluka2

@sabina_71 však jasné, ale nemá nejaké zastupovanie? Ak nie, ja by som išla privátne ku hocikomu inému. Potom v pondelok zas k nej. Istota je istota

@bluka2 zastupujúci lekár jej nezmení lieky ani nenavíši. Jedine urgent keď sa niečo stane.