Ganglión (gangliónová cysta) v tehotenstve
Ahojte, chcem sa spýtať mám na ruke nejakú guľu mám to už dlho, v poslednej dobe to dosť rastie a aj to už boli mávam až také kŕče do prstov. Viete mi povedať či to je tá gangolinova cysta, podľa toho čo som čítala to asi je jediné to...a chcem sa spýtať ako sa to dá vybrať alebo ako sa to lieči som tehotná, tak neviem či mi to môžu nejako vybrať keď mi to nemôžu ani umrtviť.
@monvitka veď práve sa toho bojím, že keď sa narodí už to ktovie bude aké veľké, určite pôjdem tento týždeň k lekárovi len som chcela vedieť niekoho názor, aj keď mám fakt strach ...zažila som operáciu počas minulého tehotenstva a to mi robili všetko zaživa...
mas to docela velke uz , mne to vyberali 3x a mala som to mini gulicku. Mne to robili v celkovej anesteze bola som v nemocke 3 dni
@eliska191920 Neboj sa, myslim že lokálna anestéza bude, ak je to teda len cysta. Teda v Žiline v Žilpe na jednodňovej chirurgii vyberali mame niečo podobné, ale mala to v ramene. Aj ked ja by som to asi v lokálne neprežila, by som odpadla...určite to neodkladaj.
@nika82 mini guličku mám na druhej strane teda mám tam ďalšie dve...mne asi celkovú anestézy nemôžu dať...
@monvitka no veď nechcela by som to vidieť a teraz keď som tehotná by to bolo dosť nepríjemné 😔
@eliska191920 treba ist k dr aby uvazil dalsi postup mne to riesil ortoped v Poprade
@eliska191920 Mala som, menšie. Doktor chytil striekačku, bez otázok a umrtvenia mi vysal obsah. Neviem prečo nejdete ku doktorovi, študoval 6 rokov+prax, asi keď ste tehotná vie čo robiť, určite nie je v jeho záujme poškodiť váš plod.
@asia83 ja viem že je studovany a o tom, že mi poškodí plod tu ani reč nebola...Skôr zo strachu, že to bude robiť bez umrtvenia ;)
@eliska191920 mozno to vysatie urobi bez umrtvenia, ale to vysaje len obsah a puzdro ostane cize sa vam to urobi znova
@eliska191920 Jáj. Pardón, vyznelo to inak. No trochu taký tlak to bol, pich, ale dalo sa to vydržať. Lepšie ako injekcia, napríklad.
@eliska191920 aj si nieco poriesila ci nie
@nika82 dnes som bola iba mi to odsali ihlou, vraj nemôžu teraz s tým nič pokiaľ som tehotná a dali mi ortézu mám nosiť
@eliska191920 trochu to uľaví aspon

Ja som normálne v šoku, že dokážeš žiť v kľude s takýmto útvarom a čakať...diagnostika na MK?? smer lekár okamžite zajtra a neboj sa, operácie prebiehajú aj počas tehotenstva. Keď už bábo nie je dostatočný dôvod, aby si sa dala dokopy tak potom neviem. Ako chceš dvíhať a manipulovať s novorodencom??