Gestačný vak bez plodu
Ahojte,
viem, že každé telo a tehotenstvo je iné - ale idem si k vám po vaše skúseností.
Mala by som byť 6+2 podľa ovulácie, čo je je o cca 1,5 týždňa menej ako podľa MS, ale teda to by malo byť ok. Ale už mám za sebou 3 kontroly - prvá išla podľa MS ale teda tam sme zistili, že je opozdenie, a tam nol vidno gestačný vak 5,4mm a žltkový vak. 2.kontrola resp.sono kvôli špineniu v nemocnici, o 3 dni neskôr ako prvá kontrola a tam gestačný vak 17mm, žltkový vak a terčík 2mm. Dnes 3. Kontrola gestačný vak 22mm, a vidno len zväčsený žĺtkový vak nevidela doktorka terčík ako v nemocnici. Samozrejme o týzdeň ide opäť či sa plod vyvinul alebo nie..moja otázka je, mali ste tiež niekto takéto skúsností? A ako áno ako to dopadlo? Úprimne sa pripravujem na najhoršie.. Poprípade rozmýšľam isť na sono niekam súkromne/inde preistotu, lebo čo keď je to aj v kvalite sona? Máte nejaké odporúčania v rámci okolia BA, TT, NR? Ďakujem🙏🏼 P.S. Viem, že u každého to je iné, len potrebujem možno skúsnosti iných nech cca viem.
@anonym_autor Ja som bola cca v 6 týždni na sone to bol vidno zltko aj vak o týždeň a pól už bolo vidno embryo . Podľa mňa je dobre znamenie že vak rastie a je tam zo zltko . Drzim palce
@anonym_autor ja v 6+4, nebolo vidno nic len vak. Vedela som presne kedy bola ovulacia, aj kedy bol styk, ms presna ako hodinky. Bola som z toho velmi nestastna (este by som tu niekde vyhrabala aj moj zufaly prispevok na MK) lebo pri prvom dietati som v 6+2 odchadzala uz aj s krasnou fotkou.
O tyzden na sone bolo uz aj srdiecko🙂 Teraz ma ten nezbednik co sa skryval na sone 7 mesiacov. Drzim palce nech je to rovnaky pribeh so stastnym koncom ❤️
Medzi tou druhou a treťou kontrolou prešlo koľko dní? Nález “gestačný vak 17mm, žltkový vak a terčík 2mm” zodpovedá približne 6+0 - viem to, lebo som to mala takmer presne rovnako a tam sa to zaseklo a embryjko sa ďalej nevyvíjalo. Už mi potom rástol len gestačný vak, a teda šlo o missed abort.
V tomto období embryo rastie približne 1 mm denne, čiže ak prešlo medzi tými kontrolami napr. 5 dní, už by embryo malo mať 7 mm.
Medzi tou druhou a treťou kontrolou prešlo koľko dní? Nález “gestačný vak 17mm, žltkový vak a terčík 2mm” zodpovedá približne 6+0 - viem to, lebo som to mala takmer presne rovnako a tam sa to zaseklo a embryjko sa ďalej nevyvíjalo. Už mi potom rástol len gestačný vak, a teda šlo o missed abort.
V tomto období embryo rastie približne 1 mm denne, čiže ak prešlo medzi tými kontrolami napr. 5 dní, už by embryo malo mať 7 mm.
@dixitka prešlo 6 dní, ďakujem za reakciu 🙂 aj som si myslela, že to bude ako píšeš
@anonym_autor ako keby som čítala svoju správu mala som presne to isté ale presne každý týždeň to čakanie tešíš sa hcg stúpa vak rastie ja som mala už potom aj embryo ale vraj mini mini tak mňa trápili do 9tt kontrola každý týždeň nasadili lieky a potom kyret diagnóza MA . Držím palce nech to není tvoj prípad ...vieš výšku hcg ?
@anonym_autor ako keby som čítala svoju správu mala som presne to isté ale presne každý týždeň to čakanie tešíš sa hcg stúpa vak rastie ja som mala už potom aj embryo ale vraj mini mini tak mňa trápili do 9tt kontrola každý týždeň nasadili lieky a potom kyret diagnóza MA . Držím palce nech to není tvoj prípad ...vieš výšku hcg ?
@tess123 to ma mrzí :( bohužiaľ nie, lebo doktorka povedala, že to netreba brať..
@dixitka prešlo 6 dní, ďakujem za reakciu 🙂 aj som si myslela, že to bude ako píšeš
@anonym_autor tak to teda asi nebude dobré, mrzí ma to :( vlastne aj ten gestačný vak ti za tých 6 dní narástol tak, ako mal, no embryjko nie. Vydrž do tej kontroly, nech to máš definitívne potvrdené, občas sa dejú zázraky, no skôr sa priprav na najhoršie. Je to o nervy… ja som si tým prešla v máji, ale našťastie som pomerne rýchlo otehotnela znova a už som v 9. tt. Tak aj tebe prajem veľa síl a ak sa tentokrát neudeje zázrak, nech sa vám ten zázrak podarí aspoň na ďalší pokus čím skôr ♥️
@anonym_autor tak to teda asi nebude dobré, mrzí ma to :( vlastne aj ten gestačný vak ti za tých 6 dní narástol tak, ako mal, no embryjko nie. Vydrž do tej kontroly, nech to máš definitívne potvrdené, občas sa dejú zázraky, no skôr sa priprav na najhoršie. Je to o nervy… ja som si tým prešla v máji, ale našťastie som pomerne rýchlo otehotnela znova a už som v 9. tt. Tak aj tebe prajem veľa síl a ak sa tentokrát neudeje zázrak, nech sa vám ten zázrak podarí aspoň na ďalší pokus čím skôr ♥️
@dixitka ďakujem moc❤️ držím palce, nech tebe všetko dopadne ako má❤️🙏🏼

Ak je pritomny uz aj zltkovy vak, babatko tam je, len je este velmi malicke, takze ho na sone nevidno...o tyzden ho uz bude vidno .. mozno v nemocnici mali lepsie sono ako u dr, tak bolo vidno lepsie... nezmozes aj tak nic, daj sa do kludu a pockaj ten tyzden...drzim palce, nech vsetko dobre dopadne 🍀