Helikobakter pylori v tehotenstve
Ako ste to zvládli babule, brali ste nejaké lieky nato..
Ivanka, skôr som mala na myslí tie lieky, ktoré sa môžu v trhu. Napr. Venter,,blokuje z časti kyselinu. Na príbal.letáku
Na príb.letáku je uvedené, ak očakávaný prínos pre matku prevyšuje možné riziko pre plod. Nebrala som zatiaľ...mám obavy. Aj keď teraz má poslednú dobu rozbolel žalúdok. Budím sa NATO aj v noci. Liečbu helikoptéra. som dala už bokom, vraj som rezistentná na ATB.,tak už neriešim. Surová brokolica sa môže v tehu? Kočky poraďte...
@mariasalome111 ahoj ako si dopadla s helicobacterom, ja som tiez tehu a dnes mi vysiel pozitivny test, myslela som ze je mi zle kvoli tehu ale trva to uz dlho...
@alana1 ahoj, celkom dobre, všetko bolo ok, bábätko zdravé 🙂 držaj sa... niečo sa tam aj môže brať na tie kyseliny v tehotenstve, ale ja som nebrala nič, zvládli sme 🙂
@mariasalome111 ahoj môžem sa opýtať?a nenakazilo sa od teba bábätko?🙁dojčím 10 mesačného synčeka a bol mi diagnostikovaný hpp a nemôžem ho preliečiť nakoľko neviem maleho odstaviť...je závislák na prsnik 🥺bojím sa aby som ho nenakazila nejako ..aj keď mu neoblizujem cumlík...no keď bol menší tak sa asi stalo že som raz ochutnala jeho príkrm 🥺to som však nevedela že mám hpp
@sonka333 vôbec nie. Drobec je ok, od bábätka, aj teraz. Bežne niečo oblizneme spolu a nič. Tiež som mala obavy, ako aj ty. Ale úplne, že v pohode 🙂 neboj sa a nestresuj. Všetko dobré prajem 🙂🍀 veľa zdravia..
@mariasalome111 a ty už máš preliečený hpp?ináč vďaka za odpoveď 🙏😊💙
@sonka333 rada sa stalo 😉 či to je už ok neviem. Chodila som ešte chvíľu po kosení na prelievanie a stále nič, vraj ja som rezistentná na antibiotiká, tak nedá sa mi ho zničiť. Jednoducho som tam už prestala chodiť a začala žiť normálny život bez myšlienky, že nejakého helikobaktera mám v sebe. Jeto oveľa jednoduchšie a ide to .. 👍🙂
@sonka333 po kojení na preliečenie 😂😂mobil si chvíľu písal svoje 😂😂
@mariasalome111 a nechceš vyskúšať mastichu active?veľmi dobré ohlasy sú na to....prečítaj si o nej 😊ja tiež uvažujem nad mastichou ale tá sa tiež nesmie brať počas dojčenia...resp. neodporúča sa...no a k tým atb....mam tiež strach že si dokafrem "pečeň....mam takú citlivú pečeň že často mávam zvýšené pečenove testy...a 3 kombinácia antibiotík by to zrejme zaklincovala ☹... najhoršie na tom je...že keď to aj preliečiš tak to rýchlo môžeš znova schytať aj tak...
@sonka333 áno uvažovala som o tom, ... možno skúsim tu Mastichu. Ďakujem

@mariasalome111 Nemozu sa brat lieky na helikobaktera v tehotenstve pretoze ide o trojkombinaciu liekov, silnych liekov. Ani pocas dojcenia sa lieky na helikobaktera nemozu uzivat. Mne povedala moja lekarka ze ked prestanem dojcit tak az vtedy mi helikobaktera preliecia.