icon

Hematóm a špinenie v tehotenstve

soni111
25. máj 2025

Ahojte mate skúsenosť, mala som také slabohnede spinenie v 7 tyzdni dnes v 8 po tyzdni bolo zase tak som zbehlo na pohotovost a vraj nejaký hematom 1cm x5 mm , vstrebal sa vám? Mam sa bat ?? Veľa zvraciam a mam nevolnosti celodenne vďaka

danniiee8
25. máj 2025

Ahoj, mňa nesprávne diagnostikovali, čo sa zistilo až o 4 týždne. Okolo 9tt začalo krvácanie a špinenie, nedali mi liečbu, ani nepoučili o režime, vraj je špinenie a aj krvacanie v tehotenstve normálne. Žiaľ, uverila som. To, že bol nesprávne diagnostikovaný sa zistilo až keď už mal hematom viac než 4cm. Hlavne sa šetri, veľa odpočívaj, veľa lež. Ja som to nerobila, pretože som si myslela, že som v poriadku a dopadlo to zle. Nechcem strašiť, veľa ženám sa hematom vstrebe alebo s nim ,,vpohode" existujú.
Hlavne odpočívaj, nič nerob pokiaľ nemusíš. Iba lež pokiaľ môžeš.

lussy1810
25. máj 2025

@soni111 treba co najskor ku gynekologovi na vysetrenie s tym ze mas hematom a pripadne nasadit lieky na udrzanie tehotenstva. Nie krvacanie nieje normalne nakolko ked hematom zacne krvacat moze zo sebou zobrat aj plod. Tu treba aj kludovy rezim kym sa nevstrebe. Niekedy sa vie vstrebat sam niekedy praskne a zoberie aj plod

pl2y
25. máj 2025

@soni111 mne sa vstrebal, ale krvacala som od 11 až do 16tt..takze u mna to dopadlo dobre, ale treba sa šetriť lebo ja som si najrpv vravela, že to ustálo a boli sme v tatrach na dovolenke a tak som išla na 2 hod túru a potom vecer sa to opäť spustilo a mala som potom dlho krvácanie, ale nebolo to ako menstruacia, skôr take svetlejsie len ruzovkaste..

soni111
autor
26. máj 2025
@lussy1810

@soni111 treba co najskor ku gynekologovi na vysetrenie s tym ze mas hematom a pripadne nasadit lieky na udrzanie tehotenstva. Nie krvacanie nieje normalne nakolko ked hematom zacne krvacat moze zo sebou zobrat aj plod. Tu treba aj kludovy rezim kym sa nevstrebe. Niekedy sa vie vstrebat sam niekedy praskne a zoberie aj plod

@lussy1810 áno beriem progesteron a ascorutin

danniiee8
26. máj 2025

@lussy1810 @pl2y ahojte, vám prosim dali aké lieky? Viem, že by som sa už v tom nemala hrabať, ale stále žijem s tým, že keby mi hneď správne povedali, čo to je, dali lieky a nariadili kľud, ktorý by som 100% dodržiavala, spravila by som hocičo, možno keby som bola ja viac iniciativna a žiadala viac, mohli by byť veci inak a nemusela sa nič stať, toto mi bude trvať veľmi dlho spracovať. Žiaľ, verila som lekárom. Ďakujem.

pl2y
26. máj 2025
@danniiee8

@lussy1810 @pl2y ahojte, vám prosim dali aké lieky? Viem, že by som sa už v tom nemala hrabať, ale stále žijem s tým, že keby mi hneď správne povedali, čo to je, dali lieky a nariadili kľud, ktorý by som 100% dodržiavala, spravila by som hocičo, možno keby som bola ja viac iniciativna a žiadala viac, mohli by byť veci inak a nemusela sa nič stať, toto mi bude trvať veľmi dlho spracovať. Žiaľ, verila som lekárom. Ďakujem.

@danniiee8 ja by som si to nevycitala..mne na pohotovosti v tom 11tt nedali nič, že je to na prirode a nemajú čo urobit..až potom v 12tt, keď som bola na tom prvom veľkom ultrazvuku mi povedala doktorka, že to krvácanie súviselo asi s hematomom, až vtedy ho videla a potom mi môj lekár dal pre istotu utrogestan (tusim,presne si nepamatam)..ja som mala hematom našťastie pod plodom,tak možno aj preto, aj keď som dost dlho krvacala,tak to dopadlo dobre

littledaisy
10. jún 2025

@soni111 ahoj, ja som mala hematóm v 1.trimestri asi 1,5cm až 2cm. Na ultrazvuku v 12tt už nebolo takmer nič vidno, teraz som 18tt. Úplne sa vstrebal. Len sa treba šetriť,nedvihat ťažké, nemať pohl.styk, nebehať... Bude to ok, neboj sa. 🙂