icon

Hematóm medzi maternicou a placentou 28 x 12 x 24 mm

zuzanka101010
10. nov 2025

Ahojte, mam niekolko otazok ohladne takeho velkeho hematomu. Ide o hematom umiestneny medzi maternicou a placentou. Aktualne som v 16tt a hematom mi zistili v 13tt no velkost som sa dozvedela az vcera.

1. Je mozne, ze sa tak velky hematom vstrebe?
2. Stalo sa niektorej z vas, ze nastalo koli hematomu odlucenie placenty, popripade predcasny porod?
3. Moze sa zastavit vyvoj dietata?
4. Momentalne som chora a mam silny drazdivy kasel az z neho zvraciam a nemozem sa niekedy nadychnut, moze hematom pri nom prasknut? (Uz sedim u doktorky, tak snad mi na to nieco da lebo trva uz 2 tyzdne a zhorsuje sa)

AI mi napisala vsetko mozne, ja som z toho totalne zmatena. Bola som na hematologii, prvotne testy su v poriadku nic nemusim brat. Moja doktorka mi na to nic nepovedala a na prvotrimestralnom screeningu ma odporucil iba na hematologiu...

martina_90
10. nov 2025

Ahoj, pisem ti moje skusenosti. Podla mna tvoj hematom vobec nie je velky, Ja som mala 8cm hematom + druhy mensi (1-2cm?). Vstrebali sa za 7 tyzdnov, polovicu casu som spinila. Mna dr ani neposlala na hematologiu, tiez sa mi k tomu nejak nevyjadrovala... beriem na to Utrogestan rano aj vecer, a mam kludovy rezim. Bola som na UZV u ineho lekara a ten mi vysvetlil, ze hematom sam o sebe nebezpecny nie je, dolezite je ale to, aby neovplyvnoval funkciu placenty. Dietatko ma dost miesta a maternica bude rast, a ako bude maternica rast, hematom sa bude vstrebavat. Hlavne klud a pozitivne myslenie 🙂 zelam vsetko dobre!

luciat38
10. nov 2025

@zuzanka101010 aj ja píšem z vlastnej skúsenosti.. strašne som sa bála..bola som 11+3, bol jún 8.6.2025 a večer o 20 h. Som začala masívne krvácať,červená krv, išla som na pohotovosť, prve co som sa spýtala, či babo žije..všetko bolo ok, vraj hematom o veľkosti 55mm x 42mm, na zadnej stene, nie nad placentou. Išla som domov, keďže krvacanie prestalo. No ráno o 6tej zas, išla som do nemocnice, hospitalizácia dicynone, kanavit 3 dni, potom už to prešlo..v 14 tyzdni sa zo mňa vyliala tmava krv, asi pol deci, xmiva nemocnica, že asi hematom zas, tak zas dicynone a kanavit. Vždy to bolo bez bolesti a hrudiek, proste len krv. Lenže ja som mala aj polyp na krčku aj placentu cez bránku. Potom už nič,žiadne krvacanie, ale...od 11 týždňa som PN, ležím a skoro nič nerobím, momentálne som 33 týždeň a hematom už neriešia, keď som sa naň pýtala cca v 23 tyzdni, tak ze už tam nie je..no ja mam aj iné komplikácie kvôli ktorým ležím. Beriem 3x1magnerot a progesteron do 34 týždňa, čiže ešte týždeň. Ten kašeľ ma trošku znepokojuje, aby nenastalo krvacanie z tlaku pri kašlani. Ak by áno treba ísť hneď na pohotovost. Držím prsty.
@zuzanka101010

basszabik
10. nov 2025

@zuzanka101010 mala som tiež hematom ale veľkosť už si nespomínam. Tehotenstvo som bola celé PN dva krát som mala krvácanie z toho jedno masívnejšie vždy smer pohotovost. Mám negatívnu krvnú skupinu dieta malo pozitívnu telo si vytváralo protilátky. Užívala som progestanelle a v nemocke už neviem čo mi dávali. Keď som bola cca 7M vstrebal sa. Dnes má mala 2 roky a všetko je v poriadku. Držím palce