icon

Hematóm v 6. týždni

23. nov 2022

Ahojte baby, prosim Vás mala niektorá z Vás hematóm? Dosť ma to teda vydesilo, napriek tomu že lekár vravel že to nie je nič hrozné a nemám zbytočne myslieť na zlé.
Lieky mi nedal tiež žiadne, beriem femibion.

deti95060810
23. nov 2022

ak nekrvácaš tak je to OK... oddychuj

majamat
23. nov 2022

zazila som tehulky, tkore mali hematom a bud sa uvolnil von ( cize krv vytiekla - krvacali, ci spinili ), alebo sa vstrebal a tehu prebehlo dobre.

nevesaj hlavu, je stale sanca, ze to vyjde. dodychuj. a leiky ti nepomozu, ake leiky odstrania nadbtocnu krv? drzim palce.

tessa2299
23. nov 2022

Moja svagrina mala v 8tt zisteny hematom. Dali jej progestenalle. A vstrebal sa.A ano davaju sa lieky, ked je hematom. Lebo progesteron je na udrzanie tehotenstva a ak praskne hematom, tak je mensia sanca, ze strhne so sebou aj embryo.
Ja som mala hematom este aj v 11tt, mala som amelgen od zaciatku tehu a vstrebal sa.

roztlieskavacka
23. nov 2022

Ja som mala cely 1. Trimester dá sa povedať, aj som krvacala tak riadne asi 3x, až potom úplne cely odkrvacal preč, lieky som tiež žiadne nemala.

majamat
23. nov 2022

@tessa2299 no progesteron nie je na vstrebavanie hematomu, a ma vyznam pri jeho nedostatku, ak ma zena dostatok progesteronu, nema vyznam podavanie, lebo vtedy tehu ochrani vlastny progesteron. a aj ked je podany, to este neznamena, ze pomoze udrzat tehu. existuje sice porucha tvorby progesteronu, ale nei je natolko casto,a ko casto sa v tehu progesteron pouziva. a mnohe zeny aj napriek tomu potratia.

ja som sice nemala hematom, ale bola som tehu 2x.
1x som najskor spinila, neskor aj krvacala - cerstva krv. sono bolo vzdy ok. a tak ma dr nechal na PN. nedostala soim ziadne lieky. krvacanie ustalo, tehu pokracovalo a mam uz skoro 12r dceru. aj bez progesteronu. keby to bol iny gynekolog, tak mi ho urcite da. oni ho totiz davaju zo zvyku, su problemy v tehu? dame progesteron.
a 2 tehu, opat krvacanie, jednodnove, len kvapka na toaletaku 2x za den a na dalsi den vobec nic. pre istotu som sla do nemocky a tam zistili, ze sa jedna o MA a tehu ukoncili. uzivala som progesteron, moj gyn isiel na dochodok, bol tam druhy a hoci som problemy nemala, nasadil mi hoeste na zaciatku tehu. asi pre istotu. aj napriek tou to nemalo vyznam a tehu skoncilo.

hematom moze odplavit plod jedine v pripade, ez je tesne pri nom, pripadne okolo plodu. matenica ma urcitu plochu sliznice a babo je v nej. no hemotom moze vzniknut kldune na inej casti plochy sliznice maternice a v takom pripade sa babatka ni nedotyka, iba sa nachadza v rovnakom organe. toto ma urcite velky vplyv na to, ci sa tehu udrzi,a lebo nie. hematom casto vznika prasknutim cievky maternice, ktora je vlemi prekrvena a este sa navyse zvacsuje.

tessa2299
23. nov 2022

@majamat ja netvrdim, ze progesteron je na vstrebanie hematomu. To som nikde ani nenapisala.
Podavanie progesteronu aj ked ho ma zena dostatok ma zmysel, lebo moze nastat, ze vlastny progesteron jej zacne klesat a moze hrozit spinenie/krvacanie az potrat. Keby je tak velmi bezvyznamny umely progesteron, tak by ho nenasadzovali zenam pri IVF-ET/KET.
Dalsia vec, poucanie kedy hematom stiahne plod a kedy nie, mozte davat inym a nie mne. Mam nastudovane a nacitane dost tem a clankov o tomto a realne aj vlastne skusenosti.
To ze som napisala, ze sa mne aj svagrinej hematom vstrebal, som chcela len podporit autorku.

tessa2299
23. nov 2022

@majamat dokonca som sa docitala, ze progesteron moze viest k rozpusteniu hematomu

majamat
23. nov 2022

@tessa2299 toto nic nedokazuje. progesteron hematom nerozpusta. to mas z akeho laickeho clanku?

a teda ak ma zena dost progesteronu, nema dovod klesat. klesat bude v pripade, ked prebieha potrat. konkretnejsie az potom co uz sa spusti, ak je pricina potratu hematom, tak potom nastane pokles az po tom, co sa potrat spusti, cize dovtedy je progesteronu dost. a aj to v pripade, ze k potratu dochadza, to ze niekto ho uziva ked am hematom a k potratu nedojde, stale este nedokazuje, ze za to moze progesteron, elbo su zeny,a ko ja, co progesteron neuzivali a k potratu nedoslo. a opacne su zeny, ktore ho uzivali a k potratu doslo.
a nehnevaj sa na mna, to ze mas nastudovane, to ze mas jednostrannu skusenost, s teba odbornika nerobi.

a podporenie autorky neprebieha tak, ze jej ukazes, ze dr asi neico zanedbal. lebo nedostala lieky. to bude tak akurat z toho v strese.

bagre
23. nov 2022

mala som zistený v 8 tt, vstrebal sa, všetko ok

karinhlavacs
27. nov 2022

Ja som bola asi v 12tt a doma sa zo mna začala liať krv a teda som letela do nemocnice s tým že som iste potratila.. vypadávali zo mna normálne kusy zrazeniny.. ale našťastie babo bolo Ok ale bol tam teda veľký hematóm 6cm asi.. po týždni ma pustili a asi v 15tt som začala zas krvácať, zas v nemocnici asi 2 týždne a hematóm sa nezmensil.. ale krvacala som dosť dlho..celé tie 2 týždne a potom ešte veľmi dlho hnedé spinenie.. potom ma pustili (doma som brala duphaston, dycinone) a asi okolo 20tt som išla doma cikat, a zrazu cítim že dačo zo mna ide von pomaly a bol to hematóm, skoro mi oci vypadli.. mal asi 4cm.. taký kus ako pečienka 😦 na další deň mi vyšli menšie asi 3ks.. myslela som že tak už isto nemám.. išla som na gyn a ešte stále som mala asi 3cm hematóm.. ale o nejaké 3 dni mi vyšiel další kus.. a teraz som 23tt a ešte stále mám dnu asi 1cm veľký hematóm (teda pre mna uz maly) 🙏😄 od tretieho mesiaca teda nedviham nič ťažké ani dcéru, skoro celé 3 mesiace som len ležala doslova aby sa nič nestalo.. len cikat, jesť, sprcha.. teraz beriem progestanelle lebo sa gyn zdalo že sa mi skracuje krčok tak pre istotu, ale zatiaľ všetko drží.. dúfam že ešte dlho bude

heln
27. nov 2022

ahoj, aj ja som mala na zaciatku hematom, ale mne pichli dicynone a dali lieky na nejaky cas. dnes mi beha po byte dvojrocny huncut.