Hematóm v 9. týždni
Ahojte, je tu už XY príspevkov na hematom, ale každá to ma inak, čo tu nové zistim? Neviem? Človek nikdy nevie, možno aj obyčajna rada, ktorú si z brucha vymyslím ako napríklad mat brucho v teplučku pomôže, ja neviem. Ráno som sa zobudila na to, že mam vlhko medzi nohami a zistila som, že krvacam, nie silno, bola to taká krv ako keď sa vám spúšťa menštruácia bledocervena. Keď som sa išla vycikat tak som samozrejme čakala, že príde to nepríjemné a pravdepodobne zo mňa pôjde krv, na toaletnom papieri bola tiež svetlá hnedo červená krv. Vyrazili sme na urgetnh príjem. Plodu bilo srdiečko, mal tri centimetre, lekár našiel hematom, o veľkosť 15x10mm. Netvaril sa znepokojene, predpísal utrogestan a kludovy režim plus kontrola u gynekologa za tri dni. Nemám inak totálne žiadne bolesti. Chcem sa spýtať na vaše skúsenosti. Vraj sa vstrebe alebo odíde telom. Aké veľké sú riziká? Som realista a radšej sa dopredu psychicky pripravim na to, čo môže nastať za dva dni lebo príroda a život je nevyspytateľný. Zabudla som spomenúť ze si picham každý deň fraxiparine.
@deti95060810 no jasne, je to v pohode, lepšie takto počuť a čitat než mat ružové okuliare
Skus si pozrieť správu, ako je ulozeny hematom.. Ak ti lekár nič nespomínal, tak babo neohrozuje. Urobil dobre, ze ti dal progesteron, pomôže babu aby sa udržalo. Hematom vie jedine vytiect von (väčší) ak je menší vstrebe sa. Pri hematome si treba dávať bacha na dvíhanie ťažkých veci, bremien, detičiek a vyhnúť sa stresu. Môže sa nariadiť ešte fyzické šetrenie a ležanie
Su pripady a pripady. Ovplyvniť to velmi nevieš, jedine kludovy rezim zaviesť. Moze to trvat tyzden aj mesiac, aj krvacat silnejšie, slabsie.tak len vydržať a dufat, ze to bude fajn. Mala som v 2.trim.nastastie všetko dopadlo dobre
Ahoj , ja som mala hematóm presne v 11 TT.. týždeň predtým som mala veľké krvácanie bez zjavného dôvodu, a asi z toho vznikla zrazenina...od pondelka som cítila bolesti počas dňa ( ako keby kŕče,sťahy maternice) , necítila som sa dobre, v piatok som mala mať kontrolu u doktorky a špinila som hnedou krvou takže som sa až tak neponáhľa k doktorke ( zla skúsenosť s reakciou lekára na predošlé krvácanie a môj príchod mimo poradňu) .
Vo štvrtok som to už nevydržala a išla som, na sone bol hematóm 8x2 CM. Bol veľký ako bábo, na utz som ho hneď videla, ja som aj predpokladala že krvácam z hematomu.
Doktorky som sa pýtala na rovinu čo mám čakať, povedala mi že mi nevie povedať ,môže sa vstrebať, vyplaviť , ale pri vyplaveni môže strhnúť aj bábo..veľmi som sa bála nakoľko tehotenstvo je vytúžené.
Dala mi utrogestan, ascorutin a Kľudovy režim ( ležať) .
Mne už počas toho týždňa veľmi pomáhala horúca sprcha ,najme na bolesť , a celkovo na psychickú pohodu.
Na druhý deň v piatok som šla ráno na wc lebo som cítila že krvácam, vypadli zo mňa tri zrazeniny o veľkosti každá asi 1x2 CM. Necítila som bolesť ani sa nezvyšovala intenzita krvácania a mala som naplánované NT vyšetrenie u lekárky takže som sa v klude osprchovala a išla na vyšetrenie, doktorke som samozrejme hneď povedala čo sa stalo , pozrela na utz ,☺️a neverila vlastným očiam hematóm bol skoro celý preč zo dňa na deň sa vyplavil, bábo to neovplyvnilo lebo už som v 18 tt, a bolesť behom hodiny dvoch zmizla ( bolesť bola činnosť maternice ktorá sa snažila hematóm vypudit).
Môj príbeh dopadol fantasticky, samozrejme som sa bála, ale som asi toho názoru že ty urob čo je v tvojich silách - čiže lieky, oddych a snaz sa rozptýliť a netrapit, a plod ak je silný zvládne hematóm ľavou zadnou..držím ti palce ☺️🤞
@christina312 ešte pripojím že som samozrejme veľa k hematome čítala , väčšinou som sa dočítala že sa vyplavoval postupne, čiže napr môžeš kľudne týždeň alebo aj dlhšie špiniť tmavou krvou prípadne krvácať..mne to vyšlo v podstate do týždňa v pondelok už som ho musela mať ( odhadujem kvôli bolestiam), špinila som ( až krvácala) celý týždeň, vo štvrtok sa hematóm potvrdil a v piatok ráno sa celý vyplavil
No ja mam nulové bolesti, v noci som mala vložku a bola úplne slabucko zafarbena na hnedo. Podľa mňa ten hematom co mam o nejakej veľkosti centimeter x centimeter a pol je maličký a som si istá ze za dva dni na kontrole ho nebude vidno
ahoj, aj ja som mala hematom a to som len zistila ze som tehotna, bola som u gyn, ktory mi tehotenstvo potvrdil a este ten vecer som bola na urgente s krvacanim.
ano riziko potratu je, ale doktorka na urgente mi povedala ze niektore zeny krvacaju riadne a dlho a plod sa udrzi, takze ma ukludnila,
takze lahni na gauc, vyloz nohy a kludovy rezim, nic ine nie je podstatne.
Máš ho naozaj maličky ☺️držím palce , určite to dobre dopadne
Hlavne je sa ukludnit...mala som detto az nq to ze krvi bolo velni vela bola cervena cerstva...hematom praskol spravil sa dalsi vzdy niekolko nasobne vacsi ako babatko v brusku toto sa dialo do cca 29tt od 29tt hroxiqci predcasny porod nakoniec sa narodil 27+3 maly ma 4 roky zdravy stastny drzim palce
Myslíte, že mám kvôli tomu hematomu navstivit aj svoju hematologicku?
Mna poslali
Ja nie som pacientka hematologickej ambulancie ,ani na nikam neposlali, ak chodíš niekam zavolaj tam,povedia ti.

riziko? potrat...
hnedá krv nie je nebezpečná, oveľa nebezpečnejšia je červená - čerstvá krv - hádam si pochopila môj opis
mala som pri jednom tehu krvácanie 3 krát, 3 krát pobyt v nemocnici...dcéra má 16r