icon

Hemoroidy v tehotenstve: Ako zmierniť bolesť?

19. máj 2024

Ahojte.. som v 30tt a vyskočili mi vonkajšie hemoroidy. Je to neskutočná bolesť , neviem si uľaviť v žiadnej polohe ani ležmo... Aplikujem si proktoglyvenol , druhý deň ale nemám pocit že by to zaberalo ... Na dotyk je to ako obrovský karfiol a vyskočilo mi to odrazu , z hodiny na hodinu... Ak ste tým trpeli vy, máte nejaké rady ? Zvažujem proktologicku ambulanciu ale teda radsej vyskúšam všetko ostatné najprv nech tam niesom za hystérku ... Viem že sa to deje tehotným často takže treba len vydržať ale myslím si že tento stav nevydržím nejak extra dlho ....vopred ďakujem 🤦

tanyan
19. máj 2024

Procto-glyvenol treba aplikovať masážou, pričom sa postupne ten "karfiol" vmasíruje naspäť dovnútra. Podpora liečby je aj užívanie detralexu.
Z homeo je na tento problém Avenoc - mne pomohol aj pri krvácaní.
Konzultuj to najskôr s gynekológom a on ti povie či to musí ísť cez špecializovanú ambulanciu alebo ti aj on môže pomôcť.

autor
19. máj 2024

@tanyan ďakujem za tip, práveže gynekologická mi povedala že sa s tým nedá robiť nič len vydržať ... Ten proktoglyvenol mi poradili v lekárni aspoň... Na ten detralex sa ešte spýtam či môžem ❤️ďakujem moc

autor
19. máj 2024

@tanyan aj ti to odznelo pôrodom ako všade píšu ? Mne príde neuveriteľné ten karfiol zatlačat , mám pocit že to sa tam nemôže zmestiť ... Ale skúsim jasné , ja som si to zatiaľ iba natrela a to je všetko takže skúsim dakujem

darakvvv
19. máj 2024

Ja som mala také iste problémy a mne aj krvácali. Mne gynekologička predpísala detralex a ten som jedla dva krát ráno a dva krát večer, prešlo mi to po týždni😊Po pôrode to bolo ešte horšie, sestričky mi dávali obklady a doma som si dávala na to už masť hemostop a čipky faktu..

autor
19. máj 2024

@darakvvv a už potom bolo dobre? Že keď si po pôrode doliecila , či musela si ísť nakoniec na nejaký zákrok? Och no tiež si si užila svoje , dúfam že to potom už bolo ok. 🤞

darakvvv
19. máj 2024

Zavolaj svojej gynekologičke, opýtaj sa jej na ten detralex. Vieš čo toto bolo moje druhé tehotenstvo a mala som s tým problémy aj pri prvom, bála som sa jesť lieky tak preto som ich len týždeň jedla tie detralex a potom som už prestala 😊 po pôrode je to individuálne buď sa ti stiahnu alebo sa ti budu robiť stále problémy 🫣

autor
20. máj 2024

@darakvvv
@tanyan ďakujem baby ale je to beznádejne , dnes mi gynekologická opäť povedala že to len treba vydrzat že detralex mi neodporúča a mám si robiť dubový kúpeľ 😔som zúfalá , boli a reze a sttipe má to stále viac a mám pocit podľa dotyku že sa mi to zväčšilo 😥plačem už od bolesti , dnes som striedala hemmostop a proktoglyvenol vyskúšam ešte pár dní a keď to neustúpi asi jediné ten proktolog ☹ ďakujem vám každopádne za rady 😔🌷

tanyan
20. máj 2024

Neviem prečo neodporúča detralex, ale "treba vydržať" nie je riešenie. Určite to rieš! Zajdi k svojmu obvodnému lekárovi a trvaj na riešení tvojho problému, či už cez proktológa alebo kdekoľvek inde.
Po mojich skúsenostiach je v tvojom stave dubový kúpeľ asi také riešenie ako studený obklad na otvorenú zlomeninu...

autor
21. máj 2024

@tanyan ani mi nehovor skrátka mi len citovala nejakú štúdiu že tehotné sa majú proste liekom vyhýbať a tento liek nebol testovaný na tehotných ( čo asi žiadny podľa mňa )... Zavolám dnes asi obvodnej či nemá pre mňa nejakú inú radu, veď to i keby som si celé tri stromy uvarila mi to nepomôže na ten boľavý karfiol, nespím nemôžem chodiť ležať sedieť nič... A po pôrode čo, v 600 nedeli mám ísť riešiť to čo som si nechala zájsť takto ďaleko , to je akože lepšie ? Úplne som z toho znechutená , keď som s ňou dovolala ja som sa tak rozplakala z tej nemohúcnosti och ☹

tanyan
21. máj 2024

V príbalovom letáku je napísané: "Z dôvodu preventívneho opatrenia je lepšie sa užívaniu Detralexu počas tehotenstva vyhnúť."
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/detral...
Ale nie je to zakázané, obzvlášť ak je tam reálny dôvod na užívanie. A keďže nie je viazaný na recept, tak si ho môžeš kúpiť aj sama v lekárni. Určite je viac vhodné riešiť to počas tehotenstva, lebo s postupom tehotenstva a hlavne pôrodom sa to väčšinou ešte zhorší.
Naozaj pracuj na tom vmasírovaní dovnútra, musí to ísť naspäť. Predstav si tú úľavu a zlepšenie. Sústreď sa na to, že po vrátení dnu to bude lepšie, bolesť bude menšia...

darakvvv
21. máj 2024

Naozaj nechápem prečo ti nechce ho dať keď máš taketo problémy, ja mám doma dve krásne zdravé detičky a užívala som ho, veď to je hrozne trápenie 🙈… nehovorím ho užívať mesiac v kuse ale do tej doby kým ti to nezlepší stav :-/

autor
21. máj 2024

@tanyan
@darakvvv netuším baby ,ale moc vám ďakujem , zavolala som dnes s malou dušičkou svojej všeobecnej lekárke a tá povedala že moja gynekologická je 500 rokov za opicami a nech sa preboha netrapim a dám si detralex, tak mi povedala dávkovanie, aj že keď sa už bude dať že troška splasnu tak aj čipky . Ja som gynde čítala presne to z prívalového letáka že zakázané to nieje a väčšinou to tehotným bežné dávajú , ona mi ale začala citovať nejakú štúdiu o Tom že to bolo skúmané iba na potkanoch či čo a že ona necerpa z prívalových letákov ale z lekárskych zdrojov 🤦tak hneď mi muž doniesol z lekárne a už som aj užila tak dúfam že záberu , keď aj za pár dní ale bože keby som sa aspoň pár hodín mohla vyspať alebo nejak ľahnúť že by to tak moc nebolelo, aspoň v noci , bola by som Happy...🫶ďakujem za rady a povzbudenie 🌷🌷

monicatko20
21. máj 2024

Ja neporadím lebo mňa trápili až do pôrodu, tým sa to cele samozrejme ešte zhoršilo a už vyše 2 rokov ma trápia stále 🙈 zaberá sem tam dubová kôra gél, tiež ich vtlačím len dnu..ale našťastie teda mňa už nebolia 🙏

tanyan
21. máj 2024

@monicatko20 Ak to máš takto dlhodobo, tak si to daj urobiť chirurgicky. Vekom sa to tiež bude zhoršovať - pokles vnútorností, oslabenie panvového dna...