Herpes v tehotenstve
Mamičky mala z vás niektora herpes na pere v tehotnosti?som 12T5D.ako to dopadlo a čo ste si davali?je ti rizikové?ďakujem
Herpes nie je teraz nebezpečný, hlavne ak ho máš na pere, ale po pôrode treba dávať pozor, aby dieťatko nebozkával človek s herpesom.
Herpes na pere vobec nie je nebezpecny, mozes si na to davat bezne dostupne produkty z lekarne ktore ti vyhovuju. Tiez som ho mala a davala som si naplaste. Ak sa ale herpes vyhodi na genitaliach treba hned ist k lekarovi.
takisto som mala herpes pri druhom tehu, lekar to neriešil ani v porodnici, pokial nemate vysyp priamo pri porode.
ja som teraz 3krat tehu a lekar mi zistil ranku na krčku maternice, čoho sa velmi bojim.
Ja som pri prvom tehu mala takmer na konci a teraz pri druhom omnoho skor okolo 4 mesiaca a v 2 trval cca 2 mesiace nie a nie sa toho zbavit
Mamicky ďakujem vám pekne za odpovede,ukľudnili ste ma...toto som potrebovala počuť 😉
Mne gynda predpisala v 2. trimestri masticku herpesin a aj lieky Valtrex. Ja by som to zas nepodcenovala. Kazda choroba, virus v tehotenstve ma urcite riziko, no co uz teraz narobis, vela zien sa s tym trapi... Len si daj pozor aby si si to nepreniesla aj dole, napr. uterakom. Treba zvysenu hygienu. Keby aj k tomu doslo tak sa potom riesi cisarsky.
@nerko Ono ja som tiež v prvom tehotenstve hneď chytila herpes a aj na začiatku tretieho som bola chorá a vlastne preto som si rýchlo robila test, či si môžem dať liek alebo nie.... Tiež sa mi to zdalo divné, že štandardne nebývam chorá a v tehotenstve takmer vždy niečo prišlo...ale až teraz som sa dozvedela, že žena v tehotenstve má oslabenú, či skôr potlačenú vlastnú imunitu kvôli tomu, aby jej telo akceptovalo bábo a preto sa na ňu aj ľahšie môžu chytiť nejaké tie bacily. Netreba zbytočne hazardovať ale ani sa stresovať.
napr. viď bod 2 http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...
Nemám vlastnú skúsenosť, ale poznám babu, ktorá chytila pásový herpes keď ešte ani nevedela, že je tehotná. Všetci ju strašili, že je to nebezpečné v prvom trimestri, ale ona všetkým vždy len povedala, že jej dieťatko je zdravé a hotovo 🙂 A tak aj bolo 🙂
Držím palce ;)

Mala som herpes v 1.trimestri a doktor z toho žiadnu vedu nerobil, dieťa je v poriadku 🙂 dokonca myslim ze v obidvoch predchádzajúcich teho som mala. Len som to všetko vysusovala jodovou tinkturou, to mi zaberie vzdy